Profesörden şok suçlama: Dalan, bana silah doğrulttu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dönem Ergenekon soruşturması çerçevesinde hakkında arama kararı çıkartılan Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde çalışan Prof. Dr. Mehmet Erdaş, Dalan'ın silah doğrultup kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

1998 yılından önce Dalan'ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcılığı görevini yürüten Erdaş, şunları söyledi: "Benim üniversitedeki usulsüzlükleri ifşa edeceğimden endişe etmişti. Sır dedikleri de hileli yatay geçişler, hileli öğrenci alımları. Askerler çocukları burslu okusun diye kapıda kuyruk olurdu. Askerlerle arası çok iyiydi. Bir akşam ders verirken beni çağırttı. Odasına gittim. Birkaç dekan ve hoca da vardı. Çekmecesinden silahını çıkarıp bana doğrulttu. Hakaretler etti, 'Seni öldürürüm.' dedi. Sonra korumaları ve müstahdemleri çağırıp, 'Bunu tekme tokat atın.' dedi."

Prof. Erdaş, bu olaydan sonra kanunsuz olarak üniversiteden uzaklaştırıldığını ileri sürüyor. Açtığı 'göreve iade' davasını 2000 yılında kazanmış. Ancak üniversiteye dönememiş. Erdaş, "Dalan'ın o dönemde YÖK başkanı olan Kemal Gürüz'le arası çok iyiydi. Ben davayı kazandığım halde Gürüz bir yazı verdi, mahkeme kararını uygulamadılar. Bir yandan Alevi dedesi pozisyonunda, bir yandan Atatürkçü, Kemalist gözüküyordu." diyor.

Melik Duvaklı,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber