Kırıkkale'de, aralarında 2 öğretmenin de bulunduğu çete adliyeye sevk edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 16:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kırıkkale'de 45 kişi adliyeye sevk edildi

Kırıkkale'de organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ''Kale Operasyonu''nda gözaltına alınan 45 kişi adliyeye sevk edildi.

Kırıkkale polisinin 3 gün önce Kırıkkale, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Ankara'nın Kalecik ilçesinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda ''suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yapmak, ihalelere fesat karıştırmak, uyuşturucu ticareti yapmak, adam kaçırmak'' suçlarından gözaltına alınan 45 kişinin sorguları tamamlandı.

Aralarında örgüt liderliğini yaptığı öne sürülen G.K. (35) ve Kırıkkalespor'un eski başkanı iş adamı N.Ç. ile iki öğretmenin de bulunduğu 45 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, bir otobüs ve iki polis minibüsü ile adliyeye götürülürken, çok sayıda zanlı yakını emniyet müdürlüğü binasının etrafından toplandı. Bunun üzerine güvenlik çemberi oluşturan polis ekipleri, zanlıların yakınlarını kamerayla görüntülerken, şüpheli görülenlerin kimlikleri kontrol edildi.

Polisin 3 gün önce 6 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 50 kişi gözaltına alınmış, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 5 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 2 adet av tüfeği, çeşitli boy ve çapta kesici alet, 5 adet klonlanmış cep telefonu, 23 adet tabanca fişeği ile 3 kilo kubar esrar ve 130 kök Hint keneviri ele geçirilmişti.

Zanlılardan 5'i emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber