HSYK'nın bugünkü toplantısına Şahin katılacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de katılıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı dün Ankara'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmiş, önce Adalet Bakanı Şahin ile görüşmüştü. Şahin, görüşme için rutin demişti, fakat İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı 'HSYK'ya gitmiş ve gündem hakkında kısa bilgiler verdim' demişti.

HSYK dün olağanüstü toplandı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin üyelere bilgi verdi. HSYK'nın bugünkü toplantısında Savcı Öz'e takviye görevlendirme yapılması gündeme gelebilir

YARGI cephesindeki gelişmeler öğleden sonra da sürdü. HSYK (Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu)'nun seçilmiş üyeleri dün 'Ergenekon' gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantıya bir ara İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de katıldı ve Kurul üyelerine 'Ergenekon' soruşturması konusunda bilgi verdi.

HSYK üyeleri ile Başsavcı Engin arasında yapılan görüşme sırasında, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinin aranması başta olmak üzere, son dalga operasyona ilişkin yargı çevrelerinde ve kamuoyunda duyulan endişelerin dile getirildiği öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasının son dalga operasyonunun yapıldığı geçtiğimiz hafta, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki adliye sarayının açılış töreni için Ankara dışında bulunan HSYK üyeleri, dün Başkan vekili Kadir Özbek'in başkanlığında toplanarak, gelişmeleri görüştüler. Kurul üyeleri, 'telekulak' riskine karşı cep telefonlarını sekreterlerine ve koruma polislerine bırakarak toplantıya katıldılar.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin'i dinledikten sonra kendi aralarında değerlendirme yapan HSYK'nin seçilmiş üyeleri, konuyu Bakan Şahin'in Başkanlığı'nda bugün yapılacak olan Kurul toplantısına taşımayı ve 'Ergenekon' soruşturmasına ilişkin çekinceleri, Bakan Şahin'e de aktarmaya karar verdiler.

HSYK'nin bugünkü toplantısında, 'Ergenekon soruşturması için HSYK kararıyla takviye savcıların atanması' konusunun da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Kurul toplantısında ayrıca, Ergenekon savcılarına yönelik olarak gerek HSYK'ye, gerekse Adalet Bakanlığı'na ulaşan şikayetlere ilişkin bakanlık incelemesinin neticesi hakkında Bakan Şahin'den bilgi istenmesi de bekleniyor.

Aykut Cengiz Engin çıkışta 'HSYK üyelerine kısa bilgiler arzettik. Bunlar her zaman gelip gittiğimiz ve bakanlığın ilgili üniteleriyle görüştüğümüz rutin işlemlerdir. Kurula nezaket ziyaretinde bulunduk' dedi. Engin, dün Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le de görüştü.

HUKUK ÇÖZER

Öte yandan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker gazetecilerin Ergenekon sürecine ilişkin sorusuna 'Konuşmuyoruz, o gün de söyledim. Yargılama süreci devam ediyor. Bizim bir şey söylememiz çok yanlış. Hukuk her şeyi kendi içinde halleder' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber