Yalçın Küçük: Suikast planını Apo'ya ben haber verdim

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Apo'yu kafese koyup seçim meydanlarına götüreceklerdi.

Savcılık ifadesinde teröristbaşı Öcalan'a yakalanacağını haber verdiğini doğrulayan Ergenekon tutuklusu Yalçın Küçük, Başbakan ve önemli devlet görevlilerinin ricası oldu. Bende yerine getirdim dedi..

Ergenekon operasyonunun son dalgasında tutuklanan Yalçın Küçük, savcılık ifadesinde suikast planını teröristbaşı Abdullah Öcalan'a kendisinin duyurduğunu doğruladı. Ergenekon terör örgütünün ciddi bir örgüt olmadığını öne süren Küçük, Türkiye'de böyle şeyleri TSK'nın yababileceğini, ancak TSK'nın da böyle bir şey yapmadığını iddia etti. Öcalan'a yönelik bir operasyonda kendisine haber verildiğinin doğru olduğunu ifade eden Küçük şöyle konuştu:

Çiller kafese koyacaktı

"Bunu ismini açıklamak istemediğim ancak güvendiğim bir arkadaşım, kendisine Başbakan ve önemli devlet görevlilerinin ricası olduğunu söyleyerek bu konuyu anlattı. 1995 seçimleri öncesinde Tansu Çiller'in MİT içerisinde Sönmez Köksal'a kabul ettirerek Mehmet Eymür grubuna Abdullah Öcalan'ı yurtdışında yakalatıp Türkiye'ye getirme talimatı verdiğini, Öcalan yakalanıp getirildiğinde bir kafes içerisine konularak seçim meydanlarında siyasi propaganda amacı ile kullanılacağını anlattı."

?Bağıra bağıra söyledim?

Bizzat devlet görevlilerinin bu operasyonun önlenmesini istediklerini söyleyen Küçük, "Ben o tarihte Fransa'da bulunuyordum. Strazburg caddesinde Kürtler'in devam ettiği bir kahvede bu konuyu ortalık yerde konuştum. Amacım duyulmasıydı. Konu bu şekilde gelişmiştir. Devlet görevlilerinin neden benimle bağlantı kurduklarını kendilerine sormak gerekir. Ben özel olarak bu haberi bir telefon veya yüz yüze görüşme ile bildirmedim. Sadece kahvede ortalık yerde konuştum. Kürtler'in olduğunu bildiğimden haberin yayılıp hedefine ulaşacağını düşündüm."

Perinçek'i severim ama!

Yalçın Küçük, nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde ise Ergenekon'da ismi geçen kişilerle olan bağlarını anlattı. Perinçek ile 1999'da Haymana Cezaevi'nde birlikte bulunduğunu aktaran Küçük, "Perinçek'i severim ama hiçbir fikriyatımız uyuşmaz' dedi. Küçük İlhan Selçuk'u tanıdığını ancak 20 yıldır görmediğini savundu.

Bilimsel çalışma yapmış

Abdullah Öcalan ile sarmaş dolaş görüntülerinin ortaya çıktığı Bekaa vadisiyle ilgili olarak da konuşan Küçük, Bekaa Vadisi'ne bilimsel bir çalışma yapmak için gittiğini ileri sürdü. Bekaa'daki görüşmelerini kitaplarında yayınladığını anlatan Küçük, bundan dolayı hakkında dava açıldığını bazılarından beraat ettiğini, bir kısmından ise ceza aldığını söyledi. Bekaa'da bulunduğu sırada Öcalan'ın kendisine 'Doğu Perinçek benimle görüşmek istiyor. Sen ne düşünürsün' diye fikrini sorduğunu ifade eden Küçük, "Ben ise susarak bu soruya cevap vermedim" diye konuştu.

?Geri tepmek değildir?

Hiçbir zaman PKK üyeliğinden yargılanmadığını savunan Küçük, Sivas Kongre'siyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. "Sivas Kongresi'yle mandacılık kabul edilmemiş denilemez" diyen Küçük, "Kurtuluş Savaşı'nda diğer komutanları da ön plana çıkardım. Bu Kemal Paşa'yı geri tepmek değildir" şeklinde konuştu.

Tolga ATAR/ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber