Okuldan atılmak tarihe karışıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 21:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversiteler artık okulu zamanında bitirmeyen öğrencilerin kaydını silmeyecek. Öğrenci affına karşı olduğu bilinen YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın talimatıyla şekillenen projeye göre öğrenciler harçlarını yatırdıkları müddetçe öğrenimlerini sürdürebilecek.

YAKUP BULUT / ANKARA

Üniversiteler artık öğrencilerin kayıtlarını silmeyecek. İsteyen öğrenci, istediği zaman yarım bıraktığı üniversite eğitimine dönebilecek. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıkladığı ve üniversiteden atılmayı tamamen kaldıran projenin detayları belli oldu. Öğrenci aflarına karşı olduğu bilinen Özcan'ın talimatıyla geliştirlen yeni uygulamada üniversiteler artık öğrencilerin kaydını silmeyecek. Üniversitelerin halen 4 yıllık bölümlerde uyguladığı 7 yıllık azami öğrenim süresi uygulaması da kaldırılacak. Öğrenciler öğrenim harcını yatırdığı sürece yükseköğrenimlerini sürdürebilecek.

AF DA KALKIYOR

Öğrenim harcını yatırmayan öğrencilerin de kaydı silinmeyecek ancak kayıtları dondurulmuş olarak kalacak. Üniversiteler ÖSS'de kazanan tüm öğrencilerin kayıt bilgilerini saklayacak. Öğrencinin eğitimini tamamlaması için istediği tarihte, yarım bıraktığı fakültenin öğrenci işlerine başvurması yeterli olacak. Öğrenci işleri ise öğrencinin okuldan ayrıldığı tarihten itibaren aradan geçen yıllardaki harç miktarlarını toplu olarak ödemesi şartıyla başvuru yapılan yılda öğrenciye devam hakkı sağlayacak. Böylece bir daha öğrenci affına da gerek kalmayacak. YÖK Genel Kurulu'nda önümüzdeki ay görüşüleceği belirtilen projenin gelecek yıl uygulamaya konulması bekleniyor.

HARÇ YÜKSEK OLMASIN

YÖK'ün okuldan atılmayı kaldırarak önemli bir adım attığını belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, öğrencilerden istenen harç miktarının astronomik olmamasına dikkat edilmesini istedi. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, projeye destek verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber