Bunalıma giren sağlıkçılar psikiyatri servisinde muayene oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Döner sermayeden yeteri kadar pay alamadıklarını iddia eden sağlık personeli psikolojilerinin bozulduğu gerekçesiyle psikiyatri servisine başvurdu.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan Sağlık Emekçiler Sendikası'na (SES) yaklaşık 250 kişi sevk aldı. Çalıştıkları hastanede haklarının verilmediğini savunan sağlıkçılar idareden sevk aldı. Daha sonra psikiyatri servisine giden personel muayene olduktan sonra ayrıldı.

SES'in Hastane Temsilci Tural Uğurlu sağlık emekçileri olarak çeşitli eylemlerle yönetimini uyardıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Bunun için bir ay sevk almaya karar verdiklerini anlatan Uğurlu, "Ülkemizin içinde bulunduğu koşulların üzerine üniversitenin yaptığı döner sermeye kesintileri çalışan kesimi iyice mağdur duruma getirmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesi için çeşitli eylemler yaptık ancak dikkate alınmadık. Burada ise psikolojisi bozulan sağlık emekçileri psikiyatri servisine başvurarak bir ay sevk almış bulunuyor. Bununla yönetimin dikkatini çekmeye çalışıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber