51 no'lu DVD'nin santaj kayıtları 'Sauna'dan mı?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon operasyonunda tutuklanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, mahkemede verdiği ifadede bürosunda ele geçirilen 51 no'lu DVD'nin, kendi odasında değil aynı büroyu paylaştığı Avukat Ö. E.'nin odasında bulunduğunu ileri sürdü.

Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk polislerin herkesi bir odada toplayıp rahatça dolaştığını belirterek DVD'leri polisin koymuş olabileceğini ima etti. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın büro ve evinde yapılan aramalarda ele geçen '51 no'lu DVD' de ise bazı hakim ve savcıların, kadınlarla birlikte olduğunu gösteren fotoğraflar olduğu iddia edilmişti.

Kayıp görüntüler mi

DVD kayıtlarının, 'Sauna' operasyonu ile bağlantılı olduğu tahmin ediliyor. Göktaş, 'Sauna' davasının sanıklarından TSK'dan ihraç edilen Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın avukatlığını üstlenmişti. Polis, baskın düzenlediği saunalarda gizli kameralar tespit etmiş, ancak bu kameralara ilişkin görüntülere ulaşamamıştı. AKŞAM'ın o dönemde duyurduğu haberde, siyasiler, bürokratlar ve yargı mensuplarının gizli kayıtlarının varlığı sanık ifadelerince de doğrulanmış, ancak tüm aramalara rağmen görüntü kayıtlarına ulaşılamamıştı.

Savcı Öz, Sauna ve Atabey'i de Istedi

Ergenekon soruşturması çerçevesinde karar çıkması beklenen Sauna ve Atabeyler davalarının tüm evrakları Savcı Zekeriya Öz tarafından istendi. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi de yargılamasına devam ettiği dava dosyalarının fotokopilerini İstanbul'a gönderdi. Kamuoyunda 'Sauna davası' olarak bilinen 'Küre operasyonu' davasında, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Muharebe Arama Kurtarma Timi Komutanı Yüzbaşı Nuri Bozkır da yargılanıyor. Atabeyler davasında da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Murat Eren, astsubaylar Erkut Taş ve Yasin Yaman yargılanıyor.

Ufuk TÜRKYILMAZ, Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber