Tuncay Güney TRT 2'de konuştu: Ergenekon kapatılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasının "karakutusu" olduğu iddia edilen Tuncay Güney, 2001 yılında gözaltına alındığı sırada polis sorgusunda verdiği ifadenin basında yer almasının ardından TRT2'de canlı yayınlanan Büyüteç adlı programa katıldı..

İbrahim Gürkan'ın sunuculuğunu yaptığı programa eski Susurluk Komisyonu üyelerinden Fikri Sağlar, Mehmet El Katmış ve gazeteci yazar Şamil Tayyar da katıldı. Programda, 2001 yılındaki ifadesinin işkence altında alındığını savunan Tuncay Güney, "Verdiğim bilgilerin hepsi doğru olsa dahi, bu ifadeyi kabul etmiyorum. Çünkü işkence gördüm" dedi.

GÜNEY'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI

- Ergenekon'da geçmişteki bir numarayı hepimiz biliyoruz. İki numara Türk vatandaşıdır. Örgüt Türkiye sınırları içinde hareket ediyorsa bir numara da Türk vatandaşıdır.

- Ergenekon ile susurluk ayrı bir oluşum değildir. Susurluk Ergenekon'un bir parçasıdır. 8 yılda hiçbir hükümet neden birşey yapmamış bunu sorgulamak lazım.

- Çıkarılan silahları çok ciddiye almıyorum. Çok küçük yapılı silahlar. Budan sonraki çalışma ve araştırma yapılması güvenlik teşkilatının görevidir.

- Terör örgütü ile görüşenlerden sadece Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük açıklandı.

- Susurluk çözülemedi hükümet devrildi, Ergenekon davası çözülmezse şimdi de öyle olabilir.

- Ergenekon, ülkede başbakan seçer, başbakanı indirebilir.

Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Bazı şeylerin gün yüzüne çıkmasına ben de şaşırıyorum. Tabular yıkılıyor.

- Fikri ideolojisi olmayan bir insanım. Böyleyken bile bir şeyler yamamaya çalışıyorlar. Sivil hükümet için bir şey sölemek istemiyorum ama derin yapı hala direniyor.

- Türkiye'de ilegal bir örgütlenme varsa demokrasi yoktur. Türkiye'de de yasalar derin devlet olmalıdır.

- Ben maskeleri düşürdüğüme inanıyorum.

- Mehmet Eymür'le hiç karşı karşıya gelmedim. Kendisi de bu konuda açıklama yaptı. Zorla tanıyorum de diye tutturuyor insanlar.

- Korkuyorum, herhangi bir güvencem yok. Beni Türk halkının anlayışla karşılamasını istiyorum. Can güvenliğim yok.

- Ertuğrul Özkök'ün haberlerine göre sokakta kalmışım. Evsiz barksızmışım. Beni bir an önce maaşa bağlasınlar beni, villa alsınlar bana.

İşsizim güçsüzüm ve Ertuğrul Özkök'ten villa parası istiyorum. Hürriyet gazetesi kişilik haklarıma saldırdı. Kişilik haklarımıza saldırmamalarını istiyorum.

- Ergenekon'un Susurluk gibi kapatılacağına inanıyorum, inşallah yanılıyorumdur.

- Ben karakutu değilim maalesef.

- Ben MİT değildim, MİT de bunu açıklamıştı zaten. MİT ile herhangi bir ilişkim yok. Ben aslında kendi halinde bir insanım ama insanlar beni çok devasa göstermeye çalışıyorlar.

- Tenkit ve uyarı aldım geçmişte de. Konuşmamamız gerektiğini söylediler. Ve can güvenliğinden dolayı buna uyuyoruz. Tehdit değil, tenkit ve uyarı aldım.

- Baro iki kere başvurduğum halde bana avukat vermedi.

- Ne korumam var ne avukatım.

- Ben eğer yargının üzerinde siyasi baskı olmamış olsaydı mahkemelere gider bilgi verirdim. Bugün de aynı sebepten Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyorum.

- Kendimi Türk hissediyorum. Sistemde bozukluk olabilir ama ülkemi özlüyorum. Benim ülkem beni vuruyor. Kendi ülkemdeki insanlar bana saldırıyor.

- Demokrasi gelmese de ben ölmeden önce ülkeme geleceğim. Benim vatanım orası. Türkiye gibi bir yer yok. 8 yıldır dua ediyorum ve bu insanları Allah'a havale ediyorum. Allah'ın mahkemesine havale ediyorum.

ABD yıllardır Türkiye'nin müttefiktir. Ama her seferinde Türkiye içindeki bir grup tarafından saldırıya uğramıştır. ABD'nin bugün Ergenekon ile bağlantısı olduğuna inanmıyorum.

- Eğer Amerika kurdurmuşsa örgütü, en büyük darbeyi Amerika görmüştür. Amerika'nın işin içinde olduğunu düşünmüyorum.

Şaban Aslan'la ve diğer birçok gazeteciyle konuşuyorum. Ben gizli saklı bir adam değilim.

- İşçi Partisi bize yıllarca korku filmi izletmiştir. Karanlık ve diktatorya rejimlerine karşı çıkmıştım yıllardır söyledim. Susurluğu karartmaya çalıştılar. Perinçek'in görevi Susurluk'u karartmaktı ve bu konuda ona teşekkür edildi.

- Devlet ve Fethullah Gülen diyerek yanlış raporlar çıkardılar. Turan Dursun kitapları kimin projeleriydi bunu bana açıklasınlar. Perinçek kendisini kurtarmak için yıllarca solcuları sattı.

- Ali Kalkancı, Esenyurt Belediyesi'nde bira yudumlarken bir binbaşı tarafından şeyh yapıldı.

- Operasyon yapılanlar hazırlıksız yakalanmadı. Bir kavganın yansımasında kendilerine operasyon yapıldı. Herkes bilir Doğu Bey ve İşçi Partisi bir yapının organizasyonudur. Onlara görev verilir. Merkezi bir sistem kendilerine görev veriyor. Son 20 yıldır görevleri merkezi sistemin verdiği görevleri yerine getirmek. Aslında bize sadece bir oyun sergiliyorlar. Ve nasıl seyretmemiz gerekiyorsa öyle izliyoruz.

- Bir takım gazete ve televizyonlar her şeyi biliyor gibi davranıyor ve halkı bezdiriyor. Böyle siyasi ilişkiler her zaman iktidarı sallamıştır.

Türkiye'de böyle bir yapı devam edecektir. Cezaevlerindekiler kahraman olarak milletvekili de olabilir. Göreceksiniz 2 yıl sonra her şey unutulacak.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; demokrasi Türkiye'ye birtakım kişiler yüzünden gelmeyecektir. Ergenekon operasyonundan bir şey çıkmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber