Hastanelerde yemek yiyen personel para ödeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Ünal Polat, hastanelerde görev yapan memurların bundan böyle, aldığı maaşa göre 1.5- 3 TL arasında yemek ücreti ödeyeceklerini, bu konuda Danıştay'a yüretmeyi durdurma kararı için başvurduklarını söyledi.

Ünal Polat, Sosyal Güvenlik Reformu ile iktidarın memurun yemeğine de göz diktiğini ileri sürdü. Polat, Maliye Bakanlığı'nın bu hizmetin de önünü kesmek için kolları sıvadığını ve yiyecek yardımı yazısıyla personelden yemek ücreti alınmasını istediğini savunurken şöyle devam etti:

?Kurumlarda sağlık çalışanlarından yemek için para istenmeye başlanmıştır. Oysa devlet memurları yiyecek yardımı yönetmeliğinde ?Yiyecek yardımı yemek verme şeklinde yapılır. Bu yardım karşılığında nakden bir ödemede bulunulmaz ve hastane, pansiyonlu okul ve işçi ile birlikte çalışan işyerindeki memurlar, birim büyüklüğü ve personel sayısına bakılmaksızın hasta, öğrenci ve işçiler için mevcut yemek servislerinden yararlanırlar' hükümleri yer almaktadır. İktidara ve yetkilelere sesleniyoruz; Çalışanın yemeğine gözü diktiniz. Hukuku çiğniyorsunuz. Kanun ve nizam tanımıyorsunuz. Kendi şirketiniz gibi devlet işlerinde düzenleme yapıyorsunuz. Suç işliyorsunuz. Çalışanları yüzde 2 zamla açlığa mahkum ettiniz. Yemekten de para isteyerek verdiğinizin 2 katını geri almaya çalışmaktan vazgeçin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber