Simsar operasyonu soruşturmasında 23 kişiye dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara - "Simsar" operasyonu kapsamında, aralarında Futbol Federasyonu eski yöneticisi Recep Özcan ve eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in de bulunduğu 23 kişi hakkında dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "Simsar" operasyonu kapsamında yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz tarafından açılan davanın iddianamesinde, Recep Özcan, Recep Ali Hacısüleymanoğlu, Servet Turgut, Orkun Özcan, Özcan Erçandırlı, Yusuf Deniz ve Ahmet Kişnici'nin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında rüşvet vermek, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılık, kamu görevlilerini görevini kötü kullanmaya azmettirme, DSİ nezdinde yapılan su kullanım hakkı anlaşma projelerinde kurdukları firmalara veya anlaştıkları firmalara DSİ nezdinde görev yapan görevlilerin iştirakiyle su kullanım hakkı teminini sağlayıp, haksız menfaatler sağladıkları ve suç gelirlerini aklama suçlarını işledikleri ileri sürüldü.

"Dava konusu örgütü oluşturan söz konusu kişilerin, bir araya gelmesinin soyut bir birleşme olmadığı ve bünyelerinde hiyerarşik bir birleşme olduğu" ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin kurmuş olduğu örgütün, işlenmesi amaçlanan suçlar açısından sadece bir araç niteliğinde olduğu, söz konusu örgütün toplum düzenini, kamu güvenliğini ve barışını tehlikeye soktuğu anlaşılmaktadır. Örgütün yapısı, sahip olduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaçlanan suçları işlemeye elverişli olduğu anlaşılmıştır."

Şüphelilerin ses kayıt çözüm tutanakları ve teknik izleme kayıtlarına da yer verilen iddianamede, "Örgütün; 17 Ocak-14 Şubat 2008 Futbol Federasyonu Başkanlık seçimlerini engellemesine yönelik faaliyetleri esnasında, emir komuta zinciri, hiyerarşik yapı açıkça görülmüştür" denildi.

İddianamede, örgüt faaliyetleri çerçevesinde, Konya 2. Asliye Hukuk Hakimi Mehmet Metin Kakı'ya rüşvet verilerek, kararlar alındığı da ileri sürüldü.

İddianamede, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulunan sanık Recep Özcan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurup, yönetmek", "rüşvet vermek ve rüşvet almak suçuna iştirak etmek", "nitelikli dolandırıcılık", "görevi kötüye kullanmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber