Ergenekon el bombaları ve mühimmatı basına gösterildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zir Vadisi'nde ele geçen bombalar sergilendi

Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL

?Ergenekon? soruşturması çerçevesinde Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde yapılan son operasyonda ele geçirilen bazı el bombaları ve mühimmat basına gösterildi.

İŞTE O BOMBALAR VE MÜHİMMAT

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bugün sergilenen el bombaları ve mühimmata ilişkin emniyetten yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ?Ergenekon terör örgütü?ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 Ocak 2009 tarihinde başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Kayseri, Kastamonu, Sivas, Muğla, Balıkesir, Şırnak, Uşak, Tokat ve Sakarya'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, 33 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilenen silah ve mühimmatlar şöyle açıklandı:

-2 adet aydınlatma fişeği

-12 adet tüfek bombası

-1 adet renkli sis kutusu

-2 adet taarruz tipi el bombası

-10 adet el bombası gövdesi

-10 adet el bombasına ait ateşleme mekanizması

-18 adet 32 dilim el bombası gövdesi

-12 adet tuzaklı aydınlatma fişeği

-6 adet gösteri bombası

-9 adet göz yaşartıcı bomba

-800 adet normal ve izli G3 mermisi

Yol kenarında 70 mermi bulundu20 Ocak 2009

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara),

ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde gazete kağıdına sarılıp yol kenarına bırakılmış MKE yapımı 70 tabanca mermisi bulundu.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, dün akşam saatlerinde, Elmadağ'a bağlı belde iken mahalleye dönüştürülen Hasanoğlan yakınlarındaki Lalabel Mevkii'nde gazete kağıdına sarılı MKE üretimi 70 tabanca mermisi buldu. Jandarma ekipleri çalışma başlatıp, bu olayın son zamanlarda Ankara'nın değişik yerlerinde bulunan silah ve el bombaları ile bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

Belediye çöplüğünden silahlar çıktı

Lütfü KARAKAŞ/EDİRNE,

EDİRNE Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kentte silahlı gasp, saldırı, zorla çek senet tahsilatı yaptıkları gerekçesiyle 30 zanlıyı gözaltına aldı. Operasyon sırasında çöplüğe gömülerek saklanan sayısı açıklanmayan çok sayıda tabanca ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile belediye çöpünün işleten ve hurdacılık yapan grup ile otopark işleten başka gruba yönelik 6 aydan bu yana zorla çek senet tahsilatı, silahlı örgüt kurmak, yaralama, yağma suçları ile teknik takip yapıldı. Edirne Cumhuriyet Savcısı Mustafa Eşer'in talimatı ile polisler bu sabah erken saatlerde aralarında Edirne ve Sivas'ın olduğu 6 ildeki 40 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon sonucu uzun süreden bu yana ?silahlı tehdit, yaralama, yağma, çek senet tahsilatı, dolandırıcılık, sahtecilik yaptığı' öne sürülen aralarında Mustafa Kara, Uğur Can, Murat Gemez'in de bulunduğu toplam 30 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda silah ele geçirildi. Polis Mustafa Kara'nın işlettiği Edirne Belediyesi çöplüğünde gömülü halde çok sayıda tabancaya da el konulurken bunlarla ilgili bilgi verilmedi. Soruşturma ve operasyona devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber