Göstericiye, gösteriye katılmama cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır - Batman'da, 2 teröristin cenaze töreninde, terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle yargılanan 4 sanığa, 10'ar ay hapis cezasının yanı sıra 1 yıl boyunca gösteri ve mitinglere katılmama cezası verildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar S.T, M.Ş.A, E.Ö. ve M.Ç. katılmadı.

Savcı, mütalaasında, sanıkların Ağustos 2005'de, Batman'ın Beşiri ilçesinde güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen terör örgütü PKK üyesi 2 kişinin cenaze törenine katıldıklarının ve burada terör örgütü lehine slogan attıklarının tespit edildiğini belirtti.

Mütalaada, sanıkların, Terörle Mücadele Kanunu'nun, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu içeren 7/2. maddesi uyarınca 5'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, sanıkların 1'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Daha sonra sanıkların yargılama esnasındaki davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti, verilen cezayı 10'ar aya indirdi.

Sanıklar S.T, M.Ş.A, E.Ö ve M.Ç'nin, 5 yıl süreyle Denetimli Serbestlik Uygulaması tedbirlerine tabi tutulmalarını da kararlaştıran mahkeme heyeti, sanıklara 1 yıl boyunca siyasal gösteri ve mitinglere katılmamanın yanı sıra kahvehanelere, oyun salonlarına, bar ve birahanelere de gitmeme cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber