Dayakçı öğretmenin okulla ilişkisi kesildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'da bir ilköğretim okulunda okuyan 3. sınıf öğrencisinin kendisine sorulan soruya cevap verememesi üzerine öğretmeni tarafından dövülerek ayağının çatladığı iddia edildi.

Olayı doğrulayan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, dayak attığı ileri sürülen öğretmenin okulla ilişkisini kesti.

Edinilen bilgiye göre, olay, Eyüp Nebi Mahallesi'nde bulunan Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.

İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Kevser Keskinli (9) iddiaya göre, sınıf öğretmeni Mehmet D. tarafından matematik dersinde tahtaya kaldırıldı. Kendisine sorulan soruyu cevaplayamayan Kevser Keskinli, öğretmeni tarafından önce dövüldü ve daha sonra tekmelendi. Ayak bileğine gelen tekmeyle yere düşen Kevser, oturduğu sıraya geçti.

Daha sonra bir soru daha soran sınıf öğretmeni, küçük Kevser'in ikinci soruyu da bilmemesi üzerine tokat attı ve dayak attığını kimseye söylememesi için tehdit etti. Eve gelen ve ayağı şişen Kevser, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Kevser'in çatladığı belirlenen ayağı alçıya alındı. Öğrencinin ailesi, okul yetkilileriyle görüşerek durumu anlattı. Dayak attığı ileri sürülen sınıf öğretmeni Mehmet D. ise, okuldan ilişkisini keserek kayıplara karıştı.

8 çocuklu ailenin en küçük kızı ve 2 özürlü kardeşi olan şiddet mağduru Kevser Keskinli, olay anını korkuyla anlattı.

Öğretmeninin sorduğu soruyu bilmemesi üzerine dayak attığını iddia eden Küçük Kevser, "Öğretmen tahtaya soru yazmıştı, sonra beni kaldırdı. Ben soruyu bilmedim, saçımdan tuttu tahtaya vurdu. Sonra yine, 'Kevser bu soruyu bil' dedi. Bende yine bilmedim, ayağıyla bana vurdu. Sonra 'annene, babana söyleme' dedi. Ben lavaboya gittim. Yüzümü yıkayıp sınıfa geldim. Sonra başka bir çocuğu kaldırdı. Çocuk da elindeki kağıtla titriyordu. Sonra öğretmen ona da tokat atıyordu. Herkes korkuyordu. Öbür çocuklara da vuruyordu. Bazen matematik dersinde çocukları tahtaya kaldırıyordu. Bilmeyince vuruyordu. Bir çocuğu da yakasından tutup havaya kaldırdı. Eski öğretmen vurmuyordu, ama bu vuruyor ve yere düşürüyordu" dedi.

Ayağının çatladığını söyleyen Kevser, "Eve geldim, ayağım balon gibi olmuştu. Ablam okul müdürünün yanına gitti. Başka bir öğretmen gelsin, hiç kimseye vurmasın. Tahtaya kaldırdığında onlara söylesin. Çocuklara hepsini öğretsin. Öğretmen bana vurduğu için, öğretmen olmak istemiyorum. Doktor herkesi iyileştirdiği için ben doktor olmak istiyorum" diye konuştu.

Olayı doğrulayan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, olaydan 1 gün sonra dayak attığı öne sürülen öğretmen Mehmet D.'nin polis tarafından karakolda ifadesi alındıktan sonra okulla ilişkisinin kesildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber