TRT, Türk dünyası için iki kanal kuruyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT, Türk dünyasının ortak programlarının yer alacağı yeni bir aile kanalı ile sadece Türkiye Türkçesi ile yayın yapacak bir haber kanalı kuruyor. Kurum, daha önce 'TRT Türk' ve 'TRT INT (International)' isimleri ile yayın yapan iki kanalın içeriğini yeniden biçimlendiriyor.

Adnan Süer'in koordinatörlüğünde yayın yapacak kanalların ismi şimdilik belli değil. Ancak TRT 1, TRT 2 gibi rakamlarla ifade edilmeyecek. Türk cumhuriyetleri, Balkan Türkleri, Ortadoğu ülkelerinde yaşayan Türkler kanalda kendilerine yer bulacak. Kanalın programları söz konusu ülkeler tarafından oluşturulacak. Yetkililerden alınan bilgiye göre, kanalda her gün bir ülkeden program yapılacak.

Sadece haber yayınının yapılacağı TRT INT ise Muharrem Sevi'nin koordinatörlüğünde yayına başlayacak. Mevcut durumu ile aile kanalı olan TRT INT, uydu üzerinden tüm dünyaya yayın yapan bir haber kanalına dönüştürülecek. Kanalda 24 saat Türkçe haber yayını yapılacak. İsmi saklanan Türk dünyası kanalı ile TRT INT'in önümüzdeki birkaç ay içinde yayın hayatına başlaması bekleniyor. TRT yönetiminin iki kanaldan sonraki adımı tam gün İngilizce yayın yapan yeni bir haber kanalı kurmak olacak. Aslıhan Aydın, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber