Eğitim DVD'lerinin zararı yararından çok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 07:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yapılan araştırmaların, popüler video ve DVD'lerin bebeklerin dil gelişimini geciktirebileceğini, okuma yeteneklerini, kelime haznesiyle hafızalarını zayıflatabileceğini gösterdiği belirtildi

Daily Mail'in haberine göre, bu alandaki 80 araştırmanın değerlendirilmesi sonucunda, küçükken çok fazla televizyon seyretmenin ileri yaşlarda hiperaktivite ihtimalini arttırdığı da ortaya çıktı.

Araştırmayı gerçekleştiren Prof. Dimitri Hristakis, yeni yürümeye başlamış bir çocuğun uyanık kaldığı saatlerin yüzde 30-40'ını televizyon karşısında geçirdiğini, çocukların yüzde 90'ının daha iki yaşına varmadan düzenli TV izleyicisi haline geldiklerini söyledi. Hristakis, ailelerin bebeklerinin zeka seviyelerini yükseltmek amacıyla kullandıkları ?Baby Einstein' ve benzeri eğitim videolarının etkili olduğu yolunda bilimsel kanıt bulunmadığını, tam tersine, bunların zararlı bile olabileceğini bildirdi.

Prof. Hristakis, ?Maalesef televizyon, oyuncaklarla, akranlarla veya ailelerle oynayıp vakit geçirmek gibi daha önemli ve yararlı faaliyetlerin yerini aldı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber