Çankaya Köşkü'nde kuvvetler zirvesi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Köşkü bugün kritik ve sürpriz bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Gül, yasama, yürütme ve yargının temsilcilerini Köşk'e davet etti. Zirveye askeri yargı da katılacak. Davet her yıl tekrarlanacak

Gündemden bir türlü düşmeyen 'Ergenekon' tartışmaları giderek tırmanırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasama, yürütme ve yüksek yargı organlarının temsilcilerini sürpriz bir şekilde Köşk'e davet etti. Zirve bugün.

Gerginliği azaltma...

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Anayasa'da da tanımlanan görev ve yetkileri çerçevesinde devreye girmesi ve devlet organları arasında yaşanan gerilimi yumuşatması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bugün saat 12.30'de yapılacak zirveye, yasama organını temsilen TBMM Başkanı Köksal Toptan, yürütme organını temsilen Başbakan R.Tayyip Erdoğan, yargı organını da temsilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Turgut Arıbal katılacaklar.

Köşk yetkilileri, zirvenin aralık ayında planlandığını, davetin de ocak ayı başında yapıldığını ve bundan sonra her yıl tekrarlanacağını ifade ettiler. Başkent kulislerinde ise davetin, Ergenekon soruşturmasına ilişkin yaşanan son gelişmelerin ardından planlanmış olabileceği dillendiriliyor. TSK'nın 'Ergenekon' soruşturmasına ilişkin 'Masuniyet karinesinin ihlal edildiği' çekincesini hatırlatan siyaset ve yargı çevreleri, zirvede bu konunun Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri çerçevesinde kaçınılmaz olarak gündeme geleceğini ileri sürüyorlar. Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa'nın 104'üncü maddesinde, 'Cumhurbaşkanı, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir' hükmü de yer alıyor.

Bir tıkla Gül'ün nerede olduğunu öğren

CumhurbaŞkanI'nIn şu anda nerede olduğu bilgisi artık 'bir tık ötede'. Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde başlayan yeni bir uygulama ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şu anda hangi ülkede ve şehirde olduğu Köşk'ün resmi internet sitesindeki harita üzerinden takip edilebilmeye başlandı. Sadece Cumhurbaşkanı'nın o an nerede olduğu değil, geçmiş dönemlerdeki seyahatlerinin bilgisi de harita üzerinde tarih ve yer olarak veriliyor.

Sofranın konukları bu kez ağır

İşte bugün yapılacak yemeğe katılacak o isimler

* TBMM Başkanı Köksal Toptan

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

* Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç

* Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker

* Danıştay Başkanı Mustafa Birden

* Sayıştay Başkanı Mehmet Damar

* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek

* Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın

* Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış

* Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Turgut Arıbal

Sevil KÜÇÜKOŞUM / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber