Sömestr tatilinde Antalya'ya ilgi yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya - Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, kış aylarında Antalya'ya ilginin olmadığını, sömestr tatilinde kayak merkezleri ile termal merkezlerin dolacağını söyledi.

Yusuf Hacısüleyman, Antalya'da kış aylarında yeterince güneş olmadığına, denize girilemediğine dikkati çekerek, bu nedenle kış aylarında tatil için Antalya'nın tercih edilmediğini belirtti.

"Kış aylarında Antalya'ya ilgi yok, sömestr tatilinde kayak merkezleri ve termal merkezleri dolar" diyen Hacısüleyman, bu nedenle Afyon termal tesisleri ile Uludağ, Kartalkaya, Palandöken kayak merkezlerinin sömestr tatilinde revaçta olacağını bildirdi.

Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların tedbirli davrandığını ifade eden Hacısüleyman, "İnsanlar ihtiyatlı davranma psikolojisine girmiş, harcama yapmak istemiyor" diye konuştu.

Hacısüleyman, kış aylarında Antalya otellerinde fazla turistin olmaması nedeniyle kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini, tüm olumsuzluklara rağmen Antalya'nın 2009 yılında, 2008 yılındaki turist rakamına ulaşacağını sözlerine ekledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Kerim Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, sömestr tatilinin Antalya'da çok hareketli geçmesinin beklenmediğini söyledi.

Kentteki tesislerin yüzde 80'inin kapalı olduğunu, açık olanların da hareket beklentisi içinde olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Yurt dışı turlarına bile çok uygun fiyatlar olmasına rağmen ilgi yok. Yani sömestr tatilinde ne Antalya'ya ne de yurt dışı tatillerine ilgi var. Ekonomik kriz psikolojisi atlatılamadığı için kimse para harcamıyor. Kış'ın Antalya'da gençler için fazla bir şey yok. Sömestrde kış turizmi yapılan kayak merkezlerinde hareket olur"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber