96 muhtar, 'maaşımız az' diyen milletvekillerine 1 aylık maaşlarını bağışlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'te görev yapan 96 mahalle muhtarı, 'maaşlarımız az' diyen milletvekillerine bir aylık maaşlarını bağışlayacak.

Muhtarlar adına açıklama yapan Taş Mahallesi Muhtarı İrfan Küsem, Bitlis'te bulunan muhtarlar olarak imza kapmayası başlattıklarını belirterek, "Maaşlarımızın bir aylığını maaşım az diyen milletvekillerine bağışlamak istiyoruz. Bizler köy ve mahalle muhtarları olarak, Türkiye'deki muhtar sayımız 52 bin 500'dür. Bitlis'te ise merkeze bağlı köy ve mahalle muhtar sayımız 96. Meclise gönderdiğimiz milletvekillerinin maaşlarının kendilerine yetmediğini söylüyorlar. Bundan sonra almış olduğumuz 305 TL'lik maaşımızın ilgili makamlarca milletvekillerinin hesaplarına aktarılmasını rıza ve imzamızla taahhüt ediyoruz." diye konuştu.

Saray Mahallesi Muhtarı İlhan Turgut ise kendilerinin 305 TL'ye aile geçindirdiklerini aynı maaşla Bağ-Kur primini yatırıp, öğrenci okuttuklarını vurguladı.

Turgut, muhtarların aldığı maaşın asgari ücretin bile altında ve Türkiye sıralamasında en sonuncu olduklarını hatırlatarak, "Vekillerimiz kendi maaşlarını eleştireceklerine, biraz bizim maaşlarımıza bakıp durumumuzla ilgilensinler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber