Ereğli Belediye başkanı ve 20 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Belediye Başkanı Sesli gözaltına alındı

Ereğli - Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, aralarında Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu'nun da aralarında olduğu 20'nin üzerinde kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Murat Sesli, Ahmet Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz ve restoran sahibi Süleyman Sarımsak, polis nezaretinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

TSO Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı zamanda sac tüccarı da olan Likoğlu'nun iş yerinden 7 Haziran 2007'de hesaplarının kayıtlı olduğu bilgisayarın kasası çalınmıştı.

Likoğlu'nun 16 Temmuz 2008'de makam odasındaki tavan lambasında ses ve görüntü, elektrik kutusunda da ses aktarıcı olduğu iddia edilen cihaz bulunmuştu.

Öte yandan, Likoğlu'nun oğlu Muhammed Likoğlu (28), 10 Temmuz 2008'de amcası Hüseyin Likoğlu'nu (49) tabancayla ateş ederek öldürmüş, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ereğli'de Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binası ile bazı iş

yerlerinde arama başlattı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde belediye, TSO, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binaları, Belediye Başkanı Murat Sesli'nin evi, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in iş yeri ve Süleyman Sarımsak'a ait restorana eş zamanlı operasyon başlattı. TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, polis kontrolünde oda binasına geldi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, aralarında Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu'nun da aralarında olduğu 20'nin üzerinde kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Murat Sesli, Ahmet Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz ve restoran sahibi Süleyman Sarımsak, polis nezaretinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu arada polis aracına bindirilen Sarımsak, gazetecilere, neden böyle bir şey yapıldığı konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını belirtti. Gözaltına alınan diğer kişilerin de Zonguldak'a getirileceği öğrenildi.

-LİKOĞLU'NUN ODASINDA SES, GÖRÜNTÜ VE SES AKTARICI CİHAZ İDDİASI-

TSO Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı zamanda sac tüccarı da olan Likoğlu'nun iş yerinden 7 Haziran 2007'de hesaplarının kayıtlı olduğu bilgisayarın kasası çalınmıştı. İş yerindeki değerli bazı tablolarla faks ve televizyon gibi eşyalara ise dokunulmamıştı. Likoğlu'nun 16 Temmuz 2008'de makam odasındaki tavan lambasında ses ve

görüntü, elektrik kutusunda da ses aktarıcı olduğu iddia edilen cihaz bulunmuştu.

Öte yandan, Likoğlu'nun oğlu Muhammed Likoğlu (28), 10 Temmuz 2008'de amcası Hüseyin Likoğlu'nu (49) tabancayla ateş ederek öldürmüş, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber