Flaş! İşte HSYK'nın görevlendirdiği 3 savcı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 27.01.2009 tarih ve 31-38 sayılı kararları ile:

31- İstanbul Cumhuriyet Savcısı 22555 Rasim IŞIKALTIN'ın Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250 nci maddesinde sayılan suç ve davalara bakmak üzere,

Bakırköy Cumhuriyet Savcıları 34082 Kasım İLİMOĞLU ve 30653 Mustafa ÇAVUŞOĞLU'nun Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250 nci maddesinde sayılan suç ve davalara bakmak üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığında çalışmak üzere geçici yetki ile,

Görevlendirilmelerine karar verilmiştir.

38- Bakırköy Hâkimi 32383 Tuncay ASLAN'ın İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliğinde çalışmak üzere geçici yetki ile görevlendirilmesine karar verilmiştir.


Özel yetkili 3 savcı görevlendirildi

Ankara - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul ve Bakırköy adliyesinde görevli 3 savcının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine görevlendirildiğini bildirdi.

Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HSYK'nın gündeminin çok yoğun olduğunu, sabah saatlerinde başlayan toplantının devam ettiğini belirten Şahin, disiplin ve geçici yetki talepleriyle ilgili işlemlerin kurul toplantısında ele alındığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yeni savcıların atanması isteminin kurulda ele alındığını kaydeden Şahin, "İstanbul'da ve Bakırköy'de görev yapan 3 cumhuriyet savcısı arkadaşımız, CMK 250'nci maddeye göre görev yapan Beşiktaş'taki Cumhuriyet savcılığına görevlendirildi" diye konuştu.

Görevlendirilen yeni savcıların isimlerinin, HSYK'nın internet sitesinde duyurulacağını kaydeden Şahin, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün terfi işleminin ise kurul gündeminde ele alınmadığını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili şikayetlerin de kurul gündeminde görüşülmediğini de sözlerine ekled


Ankara - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugünkü olağan toplantıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın özel yetkili mahkeme için talep ettiği 3 savcının atamasının yapılması bekleniyor.

HSYK'daki toplantıya Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman da katıldı.

Toplantıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın özel yetkili mahkeme için istediği 3 Cumhuriyet savcı görevlendirilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'ya gönderdiği talep yazısında, "Özel yetkili mahkemedeki 21 Cumhuriyet savcısından 5'nin 'Ergenekon' soruşturmasıyla görevlendirildiğini, iş yoğunluğu nedeniyle 3 savcıya daha ihtiyaç duyduğunu" belirtmişti.

Özel yetkili mahkemede görevlendirilecek 3 savcının hangi soruşturmalara bakacağına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı veya Başsavcıvekili karar verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber