Türk-İş'e göre açlık sınırı

Haber Giriş : 27 Ocak 2009 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 736 TL oldu

Ankara - Türk-İş, Ocak ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını 736, yoksulluk sınırını 2 bin 396 TL olarak hesapladı.

Konfederasyondan yapılan açıklamada, yaşanan ekonomik krizin ilk ve en doğrudan etkisinin işsizlik ve yoksullaşmanın yaygınlaşmasıyla kendini gösterdiği savunuldu.

Konfederasyonun Ocak ayı için yaptığı "açlık yoksulluk sınırı" hesabına yer verilen açıklamaya göre, "insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi" için gerekli olan ve "yoksulluk sınırı" olarak nitelenen tutar 2 bin 396,95 TL olarak tespit edildi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken ve "açlık sınırı" olarak adlandırılan harcama tutarı ise 735,56 TL olarak hesaplandı.

Resmi verilere göre, kayıtlı olarak çalışan örgütsüz işçilerin yarıya yakının gelirinin asgari ücret düzeyinde olduğu belirtilen açıklamada, bu rakamın Ocak 2009 itibariyle net 527,13 TL olduğu ifade edildi.

Ailenin bir önceki yıla göre yapması gereken ek harcama tutarının sadece gıda için 42 TL olduğu belirtilen açıklamada, gıdanın yanı sıra giyim, konut, ulaşım, diğer zorunlu harcamalar da dikkate alındığında son bir yıl itibariyle yapılması gereken ek harcama tutarının 136 TL'ye ulaştığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber