Kadına şiddeti önlemek için 40 bin polis görev başında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde 'Kadına Karşı Şiddete Son Ulusal Kampanyası' devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Projesi" kapsamında 40 bin polisi eğitimden geçirdi.

Türkiye'de kadınların şiddet görme oranı yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değişiyor. Başbakanlığın araştırmasına göre evli kadınların yüzde 25.2'i şiddet görüyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde, polisin rolü artırılıyor.

Türkiye'de karar vericilerin liderliğinde devlet desteğiyle Kadına Karşı Şiddetin önlenmesi için geniş kapsamlı bir mekanizma oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen kampanya neticesinde 26 Aralık 2006 tarihinde Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitim Projesi" protokolü imzalandı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından desteklenen ve 2007 yılında devreye konan "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Projesi" kapsamında 40 bin polis eğitimden geçirildi. İlk önce polis amirleri eğitici olarak yetiştirildi. Daha sonra illerde emniyet çalışanları kadına şiddete karşı bilinçlendirildi.

Polis memurları; şiddet mağdurlarına yaklaşım teknikleri, kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği ve konuyu düzenleyen yasalar konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirildi. Özellikle kadına şiddetin yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde polisin etkin bir rol alması bekleniyor.

Proje Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımı 2005 yılı Programı kapsamında hazırlanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yaygınlaştırılması Projesi bileşenlerinden biri. Proje kapsamında Avrupa Birliği ile uyum sürecinde gerçekleştirilmesi öngörülen siyasi kriterler doğrultusunda kadınların insan haklarının geliştirilmesi, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede kurumsal yapıların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi hedefleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber