Encümen-i Daniş lider adayı

Haber Giriş : 27 Ocak 2009 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TALAT ATİLLA'NIN GÜNEŞ GAZETESİ'NDEKİ KÖŞE YAZISI?

Açıklıyorum; Encümen-i Daniş'in lider adayı Süheyl Batum

Encümen-i Daniş, eski başbakanlar, genelkurmay başkanları, meclis başkanları, kuvvet komutanları, büyükelçilerden oluşan ve İstanbul'da belli aralıklarla toplanarak ülke sorunlarını değerlendiren bir danışma kurulu. Kamuoyunda pek bilinmeyen bu kurulu gündeme taşıyan ise Ergenekon kapsamında gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın sorgu tutanağı oldu. Bu danışma kurulunun liderliğini de Meclis eski Başkanı Necmettin Karaduman yapıyor.

Kulağıma gelen bilgilere göre Encümen-i Daniş, AK Parti'ye karşı alternatif oluşum çalışmalarına aktif müdahale kararı aldı. Bir süre önce toplanan Encümen-i Daniş üyeleri, yeni oluşumun lider adayı olarak Prof.Dr. Süheyl Batum'u belirlediler. Batum'un Encümen-i Daniş'teki en büyük destekçisi de, bu kurulun başkanı Necmettin Karaduman oldu. Hatta Karaduman Prof. Dr. Süheyl Batum'un gerçekleştirdiği bazı siyasi toplantılara da katıldı. Prof.Dr. Süheyl Batum Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kurucu dekanı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açılan davalarda Türkiye'yi savunan bir hukukçu.

Batum siyasete oldukça meraklı. Uzun süredir liderlik için kulis çalışmaları yapıyor. Sık sık çıktığı televizyon programlarında AK Parti'ye yaptığı eleştirilerle tanınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber