Sağlık Sen, bilim kurulunu topladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen ?sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını bilimsel sloganlarla değil bilimsel bilginin gücüyle arayacağız? diyerek Bilimsel Danışma Kurulu oluşturdu. Sağlık-Sen Bilimsel Danışma Kurulu Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği ilk toplantıda, çalışma esaslarını, gerçekleştireceği bilimsel etkinlikler ve yayın faaliyetlerinin çerçevesini belirledi.

?Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları haklarını savunabilecek güçlü bir irade arıyor? diyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, ?bu boşluğu doldurabilecek tek sendika Sağlık-Sen'dir. Sağlık-Sen boş sloganlarla değil bilimsel bilginin gücüyle hareket ediyor? şeklinde konuştu.

KIZILCAHAMAM- Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Sağlık-Sen'in oluşturduğu Bilimsel Danışma Kurulu, ilk toplantısını 24-25 Ocak 2009 tarihinde Asya Termal Otel'de gerçekleştirdi. Çeşitli İllerden gelen akademisyenlerden oluşan, Bilimsel Danışma Kurulu, çalışma esaslarının ve çıkartılacak yayınlara ilişkin kriterlerin tespitinin yanı sıra, Sağlıkta Dönüşüm Programının ayaklarından birisi olan ?Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Konusunda Kanun Tasarısı?nı değerlendirdi.

Toplantının açılışında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen'in sağlık ve sosyal hizmet alanında önemli bir boşluğu doldurduğunun belirterek, ?Bizler ?yaşasın-kahrolsun' sloganları içine kendisini hapseden, üretmeyen ve sorunlardan nemalanan bir anlayışla hareket etmiyoruz. Ait olduğu kitlenin hakkını koruma ve geliştirme temelinde hareket ediyoruz. Bugün burada Bilimsel Danışma Kurulu'nu toplayarak da sendikal mücadelemizi bilimin ışığında, ayakları yere basan politikalar ve projeler üreterek sürdürme kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında var olan sorunlara bilimsel temeli olan çözüm önerileri üretmeyi hedefliyoruz. Sendikal mücadelemizde Sağlık-Sen Bilimsel Danışma Kurulu'nun çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum?dedi.

Sağlık-Sen Bilimsel Danışma Kurulu'nun;

?Sağlık ve sosyal hizmetler alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirmek,

? Var olan sorunlara bilimsel ilkeler temelinde çözüm önerileri üretmek,

?Sosyal devlet anlayışına bağlı, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını gözeten projeler geliştirmek, çeşitli bilimsel etkinlikler (panel, sempozyum), bilimsel çalışmalar (rapor, araştırma v.s) ve bilimsel yayınlar ile sağlık sektörünün ve sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşımak ve çözüm önerileri geliştirmek, genel çerçevesi içinde hareket edeceği açıklandı.

Toplantının ilk günkü oturumunun sonuna Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız da katıldı. Gündoğdu toplantıda yaptığı konuşmada Bilimsel Danışma Kurulu'nun bir ihtiyaç olduğunu belirterek, ?Bizler siyasetin önünde bir sendikacılık yapmanın gayretindeyiz. Bu noktada siz değerli bilim adamlarının çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Sizlerin bilimsel tespitleriniz ve önerileriniz bizim sendikal anlamda daha etkin bir mücadele ortaya koymamıza katkı sağlayacaktır? dedi.

Bilimsel Danışma Kurulu Asya Termal Otel'de gerçekleştirdiği toplantının ikinci gününde, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hazırlanan ve TBMM'de yasalaşmayı bekleyen ?Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısı?nı görüştü. Kurul, Tasarı hakkındaki tespit ve önerilerini toplantı sonunda Sağlık-Sen Yönetim Kurulu'na iletti. Sağlık-Sen'in Bilimsel Danışma Kurulu'nun sunduğu görüşleri değerlendirerek ilerleyen günlerde bir rapor halinde kamuoyuna sunması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber