Emekli albay intihar etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te 3 milyon liralık mal varlığını geçen sene bir vakfa bağışlayan emekli Pilot Albay Şinasi Yaycı(79) yaşadığı çöp evde intihar etti. Emekli Albay'ın cesedi günlerdir kendisinden haber alamayan komşuları tarafından bulundu.

Fatih Katip Kasım Mahallesi İmrahor Hamamı Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, 40 yıldır mahallelerinde oturan emekli Hava Pilot Albay Şinasi Yaycı'yı(79) 3 gün görmeyince durumdan şüphelendi. Yaşlı şahsın kapısını çalan alt kattaki kahvehane sahibi, daireden kokular geldiğini farketti. Kapıyı açamayan vatandaşlar, polise bilgi verdi. Olay yerine gelen polis çilingir yardımıyla kapıyı açtırdığında Yaycı'nın cesediyle karşılaştı. Yaycı'nın cesedini inceleyen polis, şahsın silahla kafasına tek el ateş ederek canına kıydığını belirledi. Emekli Albay'ın evinde çok miktarda çöp bulunduğu ve eski eşyaları biriktirmeye meraklı olduğu öğrenildi. Emekli Pilot Albay Yaycı'nın birkaç gün önce intihar ettiği sanılırken, olay yerine savcı çağrıldı.

Şinasi Yaycı'nın geçtiğimiz sene Şişli'deki lüks dairesini, şu an oturduğu 4 katlı binayı ve bankadaki yaklaşık 2 milyon lirasını Türk Eğitim Vakfı(TEV)'na bağışladığı ortaya çıktı. Yaycı'nın ölüm haberini alan TEV Emlak Müdürü Mehmet Ali Sönmez de olay yerine geldi. Sönmez, Yaycı'nın hayırsever bir insan olduğunu vurgulayarak, "Geçen sene bizim vakfımıza ulaştı ve bütün mal varlığını vakfa bağışlamak istediğini söyledi. Şişli'deki daire, oturduğu bina ve bankadaki tüm parasını TEV'e bağışladı. Kendisini bu harabe binada bırakmak istemedik ve güzel bir huzurevine yerleştirelim dedik. Ama kendisi kabul etmedi. Amerikan Hastanesi'nde bir bel ameliyatı geçirdi. Doktorlar buraya dönmesinin uygun olmadığını belirtti. Ancak o yine de burada yaşamak istedi." şeklinde konuştu. Sönmez, Yaycı'nın Kıbrıs Harekatı'nda da görev almış çok başarılı bir pilot olduğunu ve ödüllerinin bulunduğunu ifade etti.

Emekli Hava Pilot Albay Şinasi Yaycı'nın cesedi, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber