Genelkurmay'dan Davos açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2009 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda, "Türkiye'nin tüm ülkelerle yürüttüğü ikili askeri ilişkilerde milli menfaatler doğrultusunda hareket etmek esastır" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetler kapsamında, 23 Ocak 2009 tarihinden bugüne kadar meydana gelen olay sayısı ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgi verdi.


Erdoğan, Davos'taki paneli terk etti/ Video

Erdoğan, gece 03:00'te kahraman gibi karşılandı

CHP: Erdoğan, Türkiye'nin imajını zedeledi

Davos'ta dün yaşanan gelişmeler dünya basınında


Dönem içerisinde toplam 16 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bölücü terör örgütünden kaçan 5 teröristin dönem içerisinde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu bildirdi. Tuğgeneral Gürak, "Bu teröristlerden 3'nün bölücü terör örgütüne katıldıktan 3 ay sonra kaçmaları dikkat çekicidir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. "Ergenekon" soruşturması kapsamında ele geçirilen silahlarla ilgili TSK bünyesinde yürütülen soruşturma ve silah sayımına ilişkin bir soru üzerine Gürak, "Bizim bu konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor" yanıtını verdi.

İsrail ile ilişkilere ilişkin sorular üzerine de Tuğgeneral Gürak, "Türkiye'nin tüm ülkelerle yürüttüğü ikili askeri ilişkilerde milli menfaatler doğrultusunda hareket etmek esastır" diye konuştu.

Bir internet sitesinde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili bir soru üzerine Tuğgeneral Gürak, "Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı konuyla ilişkili görüşlerini bir gazetede açıkladı. Buna bakmanızı tavsiye ederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber