Dinlemeye takılan hakim açığa alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2009 18:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu İzmir Adliyesi'nde ağır ceza mahkemesi üyesi hakim S.T.'yi hakkındaki rüşvet iddiasıyla açığı aldı. Kendisi de telefon görüşmelerine takılan hakim S.T. 2005 yılında MİT'e tüm Türkiye'de dinleme izni veren karara imza atmıştı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla geçtiğimiz aylarda Çeşme'de başlatılan ?Sahil' adlı operasyonla tefecilik ve yasadışı çek-senet tahsilatı yaptığı iddia edilen B.K. liderliğindeki çeteye darbe vuruldu. Çete lideri B.K.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Bu operasyonun hazırlık aşamasında çete lideri B.K.'nın telefon dinlemesine Ağır Ceza Mahkamesi hakimi S.T. de takıldı. İddiaya göre hakim S.T. çete lideri B.K.'nın adam yaralamadan tutuklu kardeşi Ş.K.'nın serbest bırakılması olayına karıştı.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, olayla ilgili hazırladığı dosyayı ve teknik takiple elde edilen bilgileri, suçüstü yakalanma olmadığı için mevzuat gereği, soruşturmanın devam edebilmesi için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderdi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, önceki gün soruşturma dosyasını inceleyerek adı rüşvet iddialarına karışan hakim S.T.'yi soruşturma tamamlanana kadar açığı aldı.

Hakim S.T.'nin Diyarbakır'da görevli olduğu 2005 yılında MİT'e tüm Türkiye'de dinleme olanağını sağlayan ve büyük tartışmalara yolaçan karara imza attığı da öğrenildi.

Yine Savcı Murat Gök'ün yürüttüğü bir operasyonda İzmir Adliyesi'nde görevli 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K., emekli hakim E.Y. ve bazı avukatlar sanık yakınlarından rüşvet alma suçu iddiasıyla tutuklanmıştı. E.Y. daha sonra itiraz üzerine tahliye olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber