Rektör atamasını durduran hakimin eşiyle ilgili vahim iddia

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 08:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Rektör atamasını durduran hakimin eşiyle ilgili vahim iddia

DEÜ'deki rektör atamasını durdurma kararına imza atan N. Ç.'nun hakim eşi E. Ç.'nun ihraç dosyası HSYK'da görüşülürken meslekten istifa ettiği öğrenildi.

TÜRK yargı tarihinde Cumhurbaşkanın yaptığı atamayı durdurarak Yüksek Yargı'da krize neden Ankara 15. İdare Mahkemesi kararında imzası bulunan hakim N. Ç.'nun kendisi gibi hakim olan eşi E. Ç. hakkındaki iddialar sürüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadı. Ancak Ankara 15. İdare Mahkemesi, Füzün'ün üniversitede sürekli görev yapan birisi olmadığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı'nın atama kararının yürütmesini durdurdu. Ancak daha önce 17 rektör geçici statüde görevli iken rektörlük koltuğuna oturmuştu.

EŞİ: KENDİ İRADESİYLE AYRILDI

Hakim N. Ç.'nun kendisi gibi hakim olan eşi E. Ç.'nun, hakkındaki rüşvet ve iş takipçiliği iddiaları nedeniyle soruşturmaya uğradığı iddia edildi. N. Ç. bu haberler üzerine yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu savunarak ?Eşim değerli bir hukukçu olarak terfilerle ödüllendirilerek görev yapmış ve meslekten kendi iradesiyle 2004'ün Şubat ayında istifa etmek suretiyle ayrılmıştır' demişti.

İŞ TAKİBİ VE RÜŞVETTEN RAPORLU

ANCAK E. Ç.'nun, hakkındaki soruşturmalar sonuçlanmadan istifa ederek bir kıdem yada meslekten men cezası almanın önüne geçtiği iddia edildi. Ç. hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen 19.03.2002 ve 05.07.2002 tarihli fezlekeler hazırlandığı, Adalet Bakanlığı Müfettişi'nce 15.11.2002 tarihli inceleme ve soruşturma raporu düzenlendiği belirlendi. Ç.'nun kendisinin ve eşinin görev yaptığı mahkemelerde menfaat karşılığı iş takibi yaptığı vurgulanırken, davası olan kişilerden borç adı altında para aldığı, ayrıca cep telefonu faturalarını esnaflara ödettiğine yönelik rapor tutulduğu iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber