Topuk ve dirsek ağrılarına çözüm

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 10:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Kayseri Özel Tekden Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevde Özkırış, topuk dikeni ve dirsek ağrılarının birçok kişiyi mağdur ettiğini belirterek, ?Gelişen teknoloji ve yeni tedavi cihazlarıyla yapılan tedavi, topuk dikeni ve dirsek ağrılarını yüksek oranda iyileştiriyor? dedi.

Tekden Hastanesi fizik tedavi ve ortopedi uzmanlarının gözetiminde yapılan Extracorporeal Shock Therapy (ESWT) tedavisi ile ağrılara son verildiği belirtildi. Açıklamalarda bulunan Tekden Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevde Özkırış, topuk dikeni ve dirsek ağrılarının birçok kişiyi mağdur ettiğini kaydetti. Eskiden tedavi yöntemi olarak ilaç tedavisinin söz konusu olduğunu, şimdi ise gelişen teknoloji ile yeni tedavi cihazları kullanılmaya başlandığını ifade eden Özkırış, ESWT cihazı ile yapılan tedavi ile topuk dikeni ve dirsek ağrılarının yüksek oranda iyileştirildiğini söyledi. Özkırış, ?ESWT, vücut dışında oluşturulan şok dalgası ile tedavi demektir. Tedavi edilecek bölgeye mini şok dalgaları gönderilerek tedavi sağlanır. Modern, cerrahi olmayan, anestezisiz, ilaçsız özel bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle çok kısa süre içinde uygulama yapılarak birkaç seansta yüksek başarı ile tedavi yapılabilir. Geniş bir tedavi alanı vardır? dedi.

Özkırış, uzun süreli kaynamayan kırıklar ve kaynama gecikmeleri, omuz kireçlenmesi, topuk dikeni, tenisçi ve golfçu dirseği gibi sorunlarda ESWT yönetiminin tercih edildiğini belirtti. Tedavi süresi hakkında da bilgiler veren Özkırış, ?Uygulanan şok sayısı, frekans ve enerji seviyesine göre seans süreleri farklılık gösterebilir. Ortalama bir seans 5 dakika sürer. Yumuşak doku uygulamalarında 3-5 seans arasında değişen sürelerde hasta şikayetlerinden kurtulmaktadır? dedi.

ESWT'in hamileler, kalp pili kullanan ve kanser hastalarında uygulanamayacağını hatırlatan Özkırış, baş, boyun ve sinirlere yakın bölgelerde, henüz gelişimini tamamlamamış kemiklerde de uygulanamayacağını kaydetti. Özkırış, ?Topuk dikeninde yüzde 85 ve üstü, tenisçi ve golfçu dirseğinde yüzde 70, omuz kireçlenmesinde yüzde 80 başarı oranına sahiptir. Tekden Hastanesi bünyesinde fizik tedavi ve ortopedi uzmanlarımızın gözetiminde ESWT tedavisi başarıyla uygulanmaktadır. Ayrıca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan gelen hastalar bu tedaviden faydalanabilmektedir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber