Süper liselerde sınavlı dönem

Haber Giriş : 08 Aralık 2004 05:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süper liseye not ortalamasıyla girme devri bitiyor. Bu okullara Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile öğrenci alınacak. Polis okulu için de aynı sınava girilecek

Süper liseler 2005- 2006 öğretim yılından itibaren öğrencilerini sınavla alacak. Liselere Giriş Sınavı'nda önemli değişikliklere gidiliyor. Eskiden ilköğretimdeki not ortalamasına göre öğrenci alan süper liselere bundan böyle sınavla girilebilecek.

Eski adı LGS olan sınavın adı da 'Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı' (OKS) olacak. Şimdiye kadar polis kolejleri öğrencilerini kendi yaptığı sınavla alırken, bundan böyle bu kolejlere girmek için de OKS puanı aranacak. Halen ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıflarında okuyanlar da polis kolejine başvuruda bulunabilecek. Ayrıca Anadolu liseleri tercihlerinde il veya ilçe sınırlandırması da ortadan kaldırılacak.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın başvurudan yerleştirmeye her aşaması da internet aracılığı ile yapılacak. Başvurma işlemleri, okul müdürlüklerince elektronik ortamda gerçekleştirilecek. İnternet bağlantısı olmayan okullar ise başvuruları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden yapacak. Sınava giriş belgeleri de bilgisayardan çıktı olarak alınarak, üstüne okul yönetimi tarafından öğrencinin fotoğrafı yapıştırılacak. Sınav sonuçlarının ilanının yanı sıra yerleştirme işlemleri de internetten yapılacak. Adayların cep telefonlarını bildirmeleri halinde sınav sonuçları kısa mesaj olarak gönderilecek. Bu işlemler karşılığında her adaydan 1 milyon lira alınacak, bu para okul aile birliklerine gelir olacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber