MEB: İllerin 'ÖSS başarı durumları' değerlendirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), il milli eğitim müdürlüklerine, illerindeki okulların ÖSS'deki başarı durumlarını değerlendirmeleri ve başarının artırılmasına yönelik gerekli tedbirleri almaları talimatı verdi.

MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, "ÖSS Başarı Durumu Değerlendirmesi" konulu yayımladığı genelgede, bireyin hayatta mutlu olmasının bir anlamda kendi özelliklerine uygun, doyum sağlayacağı mesleği seçmesine bağlı olduğunu belirtti.

Eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalarda değerlendirilmek amacıyla, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde yayımlanan 2008 ÖSS sonuçlarının incelendiğini belirten Özgül, Türkiye ortalamalarının "ÖSS-SAY-1 194.207, ÖSS-SAY-2 205.787, ÖSS-SÖZ-1 217.630, ÖSS-SÖZ-2 203.730, ÖSS-EA-1 213.734, ÖSS-EA-2 202.928" olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Özgül, bu puan türlerine göre ilin başarı oranının, Türkiye ortalamasının üzerinde veya altında olma durumu dikkate alınarak, başarısı Türkiye ortalamasının üzerinde olan illerde bu başarının daha da artırılması için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti

Başarısı Türkiye ortalamasının altında olan illerde ise başarının Türkiye ortalaması düzeyine çıkarılması ve yükseltilmesi için il düzeyinde başarısızlık nedenlerinin araştırılacağını ifade eden Özgül, geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına da ağırlık verileceğinin altını çizdi.

Özgül, şunları kaydetti:

"Ayrıca okullar bazında da okul türlerine göre, Türkiye ve il ortalaması esas alınarak gerekli değerlendirme çalışmaları yapılacak ve başarının artırılmasına yönelik tüm tedbirler alınacaktır."

Resmi yazı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber