Kılıçdaroğlu: İhtiyaç sahibi ailenin banka hesabına para yatıracağız

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davos dinlemem İstanbul'u alacağım

AKP'lilerin 'Sherlock' lakabını taktığı CHP'nin iddialı İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'u bir dönemliğine değil, sürekli istiyoruz' diyor. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Davos fethinin' seçimleri etkilemeyeceği görüşünde

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının yerel seçimleri etkileyeceği yönünde bir çekince taşımadığını belirterek, 'Davos farklı bir olay. Davos'taki çıkışın yerel seçimleri etkilememesi lazım. İstanbul'u kesinlikle alacağız. Yüzde 40'ın üzerinde bir rakam hedefliyoruz' dedi.

İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim yarışında birlikte yola çıktığı Gürsel Tekin ve Prof. Dr. Alper Ünlü ile AKŞAM'ı ziyaret ederek projelerini ve seçim çalışmalarını anlattı.

İSTANBULLUYLA ANLAŞIYORUZ

Seçim çalışmalarına özellikle varoşlardan başladığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, 'Çünkü o insanlara kendimizi anlatmamız lazımdı. Biz onların sorunlarını çözmek için varız. Onlar bizi çözüm noktasında çoğu kez görmüyorlardı. İstanbullu sorunlarla bütün gününü geçirdiği için onlara götürdüğümüz projeleri güzel algılıyor. Birbirimizi anlıyoruz' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışının, yerel seçimlerde AKP oylarını artıracağı yönünde yorumlar var. Bu çıkışın seçimleri etkilemesi yönünde bir çekinceniz var mı?' sorusuna, 'Hayır. Davos farklı bir olay. Davos'ta Sayın Başbakan'a karşı yapılan bir haksızlık vardı. Yerel seçimleri etkilememesi lazım. İstanbul'u alacağız. Aldıktan sonra da bunlar gibi yapmayacağız' yanıtını verdi.

BAŞBAKANLIĞI BIRAKSIN, YARIŞALIM

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisini hedef alan açıklamalarıyla ilgili, 'Kadir Topbaş'ın yanıt veremediği sorular var ki Başbakan yanıt vermek istiyor. Henüz İstanbul belediye başkanlığı dönemini unutmuş değil. Gelsin, başbakanlığı da bırakabilir, otursun beraber yarışalım' dedi.

HİÇ MÜFETTİŞLİK YAPMADIM

Topbaş'ın kendisine yönelik 'müfettiş' benzetmesi üzerine Kılıçdaroğlu, 'Hayatım boyunca hiç müfettiş olmadım, hesap uzmanlığı yaptım. Ayrıca müfettişlik onurlu bir meslektir. Birileri bu ülkedeki yoksul insanların cebine elini atıyorsa biz sessiz mi kalacağız? Buna müfettişlik mi uzmanlık mı denetçilik mi derler, o hiç önemli değil. Biz halk adına elbette hesap soracağız' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Topbaş'ın diğer eleştirdiği konu 'dünya rekoru denemesine' de açıklık getirdi: 'Beş yılda 80 kilometre metro yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Metro alanında AKP ve yandaşlarının 15 yılda yapamadığını biz 5 yılda birkaç katı büyüklüğünde yapacağız.'

Metrobüs projesine karşı bir görüş beyan etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Halkın ulaşım sorununu kısa dönemde çözse bile bu bir projedir' diye konuştu.

İHTİYACI OLAN AİLEDE KADININ HESABINA PARA YATIRILACAK

KILIÇDAROĞLU, sosyal belediyecilik projelerini şöyle anlattı: 'Yoksulluğu kader olmaktan çıkaracağız. Kuyruğa dizdirerek değil, insan onuruna bağdaşır şekilde banka hesabına paralarını yatıracağız. İster kömür alır, ister başka ihtiyacını karşılar. Bu para, ailede kadının banka hesabına yatacak. Kim yoksul kim varlıklı, biz belirlemeyeceğiz. Sosyal hizmetler uzmanı gidecek, aileyi bulacak, rapor düzenleyecek. O aile büyükkentin koruması altına girecek. Her hanede mutlaka bir sigortalı olacak. Bir yere bir eleman alınacaksa o aileden birini alacağız. Kesinlikle sokak çocuğu olmayacak. Onları yurtlara alacağız, eğiteceğiz. 15 milyar dolarınız var. Bunu niçin yapmıyorsunuz?'

VAROŞLARI KUCAKLAYIP ŞEHRE GETİRECEĞİZ

'HESAP Uzmanı' Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'un bütçesi 15 milyar dolar. Bu parayla çok şey yapılır. Son 15 yılın 150 milyar dolarını sorduk ne yapıldı diye, kimse yanıt vermedi. Bu bütçeyle metroya kaynak ayıracağız. Biz bir-iki dönem için değil, sürekli kalmak için geliyoruz' dedi. CHP'nin iddialı adayı, 'İstanbul'da yaşayıp denizi görmeyen insan varsa o denizi görmeyen insanın kusuru değil, onu denizle buluşturmayan İstanbul yönetiminin kusurudur. O yönetim gidecek, o insanı kucaklayacak, ona İstanbul'u tanıtacak. Bıraktık annesini, babasını, çocuğu da aynı şeye mahkum ediyoruz' diye konuştu.

Hasan AY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber