Tebligattan kaçış yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tebligat Kanunu değişiyor. Yargı, tapu, miras gibi her türlü tebligat, kişinin kayıtlı adresine yapılacak. Kişi adres değişikliğini bildirmezse, eski adresine gidecek tebligatı kabul etmiş olacak

Hükümet, Tebligat Kanunu'nu değiştiriyor. Yeni düzenleme Meclis'te kabul edilirse, adresini değiştirip bildirmeyen vatandaş, kendisine ulaşılamasa dahi tebligatı almış kabul edilecek.

Yeni uygulama, taraflara ulaşılamadığı için yıllarca süren davaların daha süratli sonuçlanmasını da sağlayacak. Teknolojideki gelişmeler, tebligat mevzuatına yansıtıldı.

Tasarıyla, elektronik posta yoluyla tebligat imkanı getirildi. Sermaye şirketlerine elektronik posta ile tebligat zorunlu oluyor.

E-TEBLİGAT GELİYOR

E-tebligatta 'muhatabın e-mailine ulaştığı tarihi izleyen üçüncü günün sonunda yapılmış sayılacağı kuralı' yer alıyor. Vatandaşa adres değişikliğini bildirme zorunluluğu getirilerek, aksi halde hukuki sonuçlarına katlanma cezası öngörüldü. Kişinin adres kayıt sisteminde görünen yerleşim yeri adresi, son adres olarak kabul edilecek. Adresini değiştiren kişi bu değişikliği bildirmezse, tebligat eski adrese yapılacak ve ilgili evrak tebliğ edilmiş sayılacak. İhbarname, ilgili binanın kapısına yapıştırılacak ve tarih tebliğ tarihi sayılacak.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber