Tunceli'de fakir aillere beyaz eşya dağıtımı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedava kömürden sonra şimdi de Tunceli'de TIR'larla bedava beyaz eşya dağıtılıyor. Hatta TIR'lar rahat geçsin diye önce yollar temizleniyor. En büyük pay, Kemal Kılıçdaroğlu ile Kamer Genç'in memleketi Nizamiye'ye... İddia da şu: ?AKP bu ilçede seçimleri kazanarak, Kılıçdaroğlu'na mesaj vermek istiyor?

Bedava kömür dağıtımı gündemdeki yerini korurken, şimdi de beyaz eşya dağıtımına başlandı. Tunceli'de Valilik tarafından tespit edilen 3 bin 300 aileye dağıtılmak üzere hazırlanan beyaz eşya, kamyonlarla kente getirildi ve dağıtıma ilk olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in memleketi Nazimiye ilçesinden başlandı.

5 TIR dolusu beyaz eşya

Tunceli Valiliği ile 7 ilçe kaymakamının düzenlediği ?Her eve bir beyaz eşya? projesi kapsamında Nazimiye'ye gönderilen 5 TIR dolusu buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, bilgisayar, şofben ve halı ile mobilya malzemesi, konulacak yer bulunamayınca Nazimiye Spor Salonu'na depolandı. TIR'larin rahat yol alabilmesi için karayollarına ait bir iş makinesi de eşlik ederek yolları kardan temizledi.

Nazimiye'nin, nüfus bakımından Tunceli'nin en küçük ilçesi olmasına rağmen beyaz eşya dağıtımında en büyük payı alması dikkat çekti. Diğer 6 ilçeye ortalama 250-300 bin TL ödenek ayrılırken, Nazimiye'ye 1 milyon liradan fazla ödenek ayrıldığı öne sürüldü.

AKP'ye karşı yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkaran Kılıçdaroğlu ile AKP'ye karşı sert muhalefetiyle bilinen Kamer Genç'in Nazimiyeli olması nedeniyle, AKP'nin bu ilçede belediye başkanlığını kazanmak için yoğun çaba sarf ettiği öne sürüldü.

?Eşyayı alın ama oy vermeyin'

CHP Tunceli İl Başkanı Cemal Özarslan, ?Beyaz eşya dağıtımı kesinlikle bir seçim rüşveti ve yatırımıdır. AKP, bu ilçede seçimleri kazanarak ve oylarını artırarak Kılıçdaroğlu'na mesaj vermek istiyor. Ben halkımıza sesleniyorum, bunlar onların ödediği vergilerle alınmıştır. Beyaz eşyayı alsınlar ancak AKP'ye oy vermesinler. Tunceli insanı beyaz eşyaya oyunu asla satmaz? dedi.

Yardımdan yararlanamayanlar da kaymakamlığa tepki gösterdi. Evinde hiçbir beyaz eşya bulunmadığını belirten Hıdır Kazar, ?Beyaz eşya yoksula değil, zengine veriliyor? diye konuştu.

Vali görüş açıklamadı

Tunceli'de valilik ve kaymakamlıklar kanalıyla yedi ilçede dağıtılan beyaz eşyanın parası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanıyor. Beyaz eşya dağıtımıyla ilgili olarak DHA'nın görüşüne başvurmak istediği Tunceli Valisi Mustafa Yaman ile Nazimiye Kaymakamı Ramazan Seçilmiş, görüş açıklamadı.

Tunceli Valiliği'nin geçen hafta yaptığı açıklamada, il genelinde 3 bin 300 kişiye beyaz eşya verileceği ilan edilmişti. Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 5 milyon lira harcama yapılacağı, devlet ve hükümetin muhtaç ailelerin yanında olduğu belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber