Eski milletvekili, oğlunu 150 liraya öldürtmüş

Haber Giriş : 05 Şubat 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekilin oğlunun katili 14 yıl sonra yakalandı

Eski CHP'li vekil Osman Ceren'in oğlu Tacettin Ceren'in katil zanlısı olaydan 14 yıl sonra yaşlı bir kadının anlattıklarıyla çözüldü. Gözaltına alınan zanlı Demirhan Ç. ?Amcası öldürttü? dedi.

FATİH İNCİ / ANKARA

Ankara Dikmen'de 14 yıl önce işlenen cinayet aydınlandı. Eski CHP'li vekil Osman Ceren'in oğlu Tacettin Ceren'in katili olduğu ileri sürülen Demirhan Ç, yaşlı bir tanığın ifadesiyle çözüldü. Gözaltına alınan zanlı cinayeti itiraf etti.

1995'taki olayda Ceren evinde başına ateş edilmiş ve bıçaklanmış halde bulunmuştu. Yeterli delil bulunamayınca dosya rafa kalktı. 14 yıl sonra dosyayı raftan indiren polis görgü tanıklarıyla yeniden görüştü. Ceren'in anne, baba ve yakın akrabalarının neredeyse tamamının hayatını kaybettiği belirlendi. Fakat bir yakın akrabanın yaşadığı bilgisi dosyanın seyrini değiştirdi. 72 yaşında olan ve ağır hasta olan G. C. isimli kadın cinayetin aile içi hesaplaşma olabileceğini söyledi. G.C., "Katilin kim olduğunu bilmiyorum. Ama o tarihte eve gelip giden insanlar, uzakta yaşayan akrabalar incelenirse olay çözülür" dedi. Aileyi mercek altına alan polis TEK emeklisi 54 yaşındaki Demirhan Ç.'yi Kırıkkale'de gözaltına aldı. Suçunu kabul eden zanlı cinayeti Ceren'in ailesinin kararıyla gerçekleştirdiklerini iddia etti.

AMCASI YAPTIRDI

Olay günü Tacettin Ceren ve Ceren'in amcasıyla alkol aldıklarını belirten zanlı kendisinin Tacettin Ceren'e ateş ettiğini, amcası Fahrettin Ceren'in de yeğenini bıçakladığını öne sürdü. Demirhan Ç., ailenin Ceren'in sürekli alkol almasından ve kendilerini darp etmesinden şikayet ettiklerini, cinayeti de bu nedenle işlediklerini iddia etti. Demirhan Ç. adliye'ye sevk edilirken "Amcası yaptırdı? dedi.

Yeni Şafak

Arda AKIN

Eski CHP Ankara Milletvekili Osman Ceren'in, 14 yıl önce bir cinayete kurban giden oğlu Tacettin Ceren'in ölümündeki sır perdesi kalktı. Dedektifler, Osman Ceren'in 150 lira vererek oğlunu öldürttüğünü ortaya çıkardılar.

BİR süredir faili meçhul olayları ele alan emniyet 18 Haziran 1995'te Çankaya Dikmen'deki evinde kafasına kurşun sıkıldıktan sonra bıçaklanarak öldürülen Tacettin Ceren'in (46) cinayet dosyasını da yeniden açtı. 1973-1978 yılları arasında milletvekilliği yapan Osman Ceren'in oğlu olan Tacettin Ceren'in evinden alınan parmak izleri, emniyetin güncellenen yeni sisteminde yeniden kontrol edildi. Parmak izlerinden biri, 2005'te ruhsatsız silah bulundurmaktan gözaltına alınan Demirhan Ç.'ye (60) ait olduğu belirlendi. Polis, bu kişiyi Kırıkkale'de gözaltına aldı. Demirhan Ç., emniyette verdiği ifadede, 14 yıldır vicdan azabı çektiğini belirterek şunları söyledi:

"Eski milletvekili olan babası Osman Ceren, kardeşi Fahrettin Ceren ile birlikte köye geldi. Bana o dönemin parasıyla 150 TL vererek, 'Oğlumu öldüreceksin' dedi. Fahrettin'le birlikte Tacettin'in evine gittik. Yanımıza içki ve meze aldık. Bir süre üçümüz sohbet ettikten sonra Tacettin alkolün etkisiyle sızdı. Ben tabancayla kafasına bir el ateş ettim. Amcası Fahrettin, 'ölmemiş olabilir' diyerek bıçağı 4-5 kere sapladı. Ardından Osman Ceren eve geldi. İçki masasını topladı ve eve kimse gelmemiş gibi polisi aradı. Tacettin'in öldürülmesi tamamen aile meclisi kararıyla olmuştu. Bu olay bir gün bile aklımdan çıkmadı. Her namaz kılışımda Tacettin'i öldürdüğümüz an gözümün önüne geldi."

Polis baba Osman Ceren'in beş yıl, amca Fahrettin Ceren'in ise üç yıl önce hayatını kaybettiğini belirledi. Katil tutuklandı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber