Nevşehir İl milli eğitimi müdürlüğünün büyük hatası

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıyı gönderen: bengi

Öğretmenlerin yer değiştirme döneminde (mayıs2004) zorunlu hizmete tabi öğretmenlerden olduğum için tayin istedim. Nevşehir ilinin emrine Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atandım. Nevşehir il Milli Eğitim Müdürlüğü beni bir ilköğretime Türkçe öğretmeni olarak atadı.

Oysa başvurularımız esnasında bu branşlar ayrı ayrı değerlendirilmiş, bir edebiyat öğretmeni Türkçe'den, Türkçe öğretmeni de edebiyattan tayin isteyememiş, istese bile kabul edilmemiştir.

Bakanlığımız da ilgili kanun ve genelgelerle bu konudaki hassasiyetini ortaya koymuş, öğretmenleri sevindirmiştir. Ancak iller; il içi görev yeri belirlemelerinde bu konuyu dikkate almamıştır. En son 17. 09.2004'te konuyla ilgili bir genelge yayınlanmıştır. Bu genelgede il içi görev yeri belirlemelerinde "en son bakanlık atama branşı dışında görev yeri belirlemenin mümkün olmadığı,böyle olan öğretmenler varsa, bunların kadrolarının bulunduğu okulunda kalması koşuluyla, geçici görevlendirme yapılması gerektiği vurgulanmıştır."

Buraya kadar belirttiklerimiz işin yasal boyutu. Bundan sonraki bölümü kendimle ilişkilendirerek bütün öğretmenler adına yazacağım:

Dört yıldır lisede çalışıyordum. Tayinimin bir ilköğretime çıktığını ilk öğrendiğimde sarsıntı geçirdim. Bakanımızdan sıkça duyduğumuz "torpilsiz atama verimli çalışma dönemi tabiri" yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var, sözü içerisinde eriyip gitti.

Defalarca çalıştım uyum sağlamaya, olmadı, olmuyor.Yeni bir stajyerlik dönemi yaşıyorum, asli branşımdan uzaklaşıyorum günden güne. İki yıl sonra tayin isterken yeniden aynı sendromu yaşayacağım. Bu psikoloji ile bu ülkenin beyinleri olan bizler, nasıl yakalayabiliriz ( ! ) çağdaş uygarlık düzeyini.

Sayın bakanımızın bu konunun üzerine gitmesini, durumlarının bir an evvel düzeltilmesini isteyen yığınla öğretmen var ülkemizde. Huzuru olmayan huzur veremez. Kafası sorunla, yüreği hayal kırıklığıyla dolu bir öğretmen, gelecek ümidiyle dopdolu öğrenciler yetiştiremez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber