Prof. Dr. Türkel Minibaş vefat etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Prof. Dr. Türkel Minibaş hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Minibaş, aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde de yazarlık yapıyordu. Son bir yıldır mide kanseri olan Minibaş, henüz 56 yaşındaydı.

Prof. Dr. Türkel Minibaş için ilk tören bugün saat 10.00'da İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Minibaş, Fatih Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Balıkesir'in Ayvalık ilçesine götürülerek Alibey Adası'nda (Cunda Adası) babasının yanına defnedilecek.

Cumhuriyet gazetesinde 1994'ten bu yana köşe yazarlığı yapan Minibaş'ın yazıları, pazartesi günleri ?Gözucuyla? köşesinde yayımlanıyordu.

Prof. Dr. Türkel Minibaş, 1953'te İstanbul'da doğdu, ilk ve orta öğreniminin ardından AFS bursuyla gittiği ABD'nin Los Angeles kentinin Pasific Palisades High School'undan 1971'de mezun oldu. 1975 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi.

1985'te İ.Ü İktisat Fakültesi'nden İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi Anabilim dalında pekiyi dereceyle doktor, 1988'de doçent, 1995'te de Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme dalında profesör unvanını aldı.

?Azgelişmiş Ülkelerde Kalkınmanın Finansman Politikaları ve Türkiye?, ?Çağ Atlatma Serüveni 1453-1980? adlı iki basılmış kitabı, ?Çalışmaya Hazır İşgücü Olarak Kentli Kadın ve Değişimi? ve ?Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri Etkileri ve Çözüm Önerileri? başlıklı ortak çalışmasıyla para, kalkınma, Türkiye ekonomisi, uluslararası yatırımlar, küreselleşme, yolsuzluk ekonomisi, kadın ve cinsiyetçilik içerikli yayımlanmış makaleleri bulunuyor.

Hayatın her alanında

İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyeliğinin yanı sıra aynı üniversitenin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İstanbul İl Koordinatörlüğü'nü yürütüyordu.

Aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Türkel Minibaş, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Türk Kültür Vakfı, Türkiye Avrupa Vakfı, Türk Çağ Vakfı, İstanbul Mülkiyeliler Vakfı, Sosyal Demokrasi Vakfı gibi vakıfların da kurucu üyesiydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber