'İş Peşinde' programı yayından kaldırıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomik kriz ortamında işsizlere umut kapısı olan 'İş Peşinde' programına Çalışma Bakanlığı geçit vermedi. 600 bin işsizin müracaat ettiği program rafa kaldırıldı

Mete YILMAZ / İSTANBUL

Flash TV'de Yalçın Çakır'ın hazırlayıp sunduğu'İş Peşinde' programı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen uyarı yazısıyla rafa kaldırıldı. Programın yapımcısı Yalçın Çakır, 6 Ekim'de başlayan ve geçtiğimiz cuma günü sona eren programa şimdiye kadar 623 bin işsizin başvurduğunu söyleyerek, 'Bakanlıktan gelen yazıda Türkiye'de işveren ve işarayan arasındaki arabuluculuğun İş-Kur tarafından yapılabileceği belirtiliyor. Böyle bir yayın yapılabilmesi için gerekli yasal izinlerin alınması gerektiği, aksi halde cezai uygulamaya gidileceği söyleniyor. Biz de gerekli hukuki işlemleri tamamlayana kadar programı rafa kaldırmaya karar verdik. Yasal işlemleri hallettikten sonra programa devam etmeye kararlıyız' dedi.

İK ŞİRKETLERİ ŞİKAYET ETMİŞ

İK (İnsan kaynakları) şirketlerinin ve internet sitelerinin kendileri hakkında şikayette bulunduklarını da ifade eden Yalçın Çakır, 'Televizyonda yaptığımız yayın çok ilgi görünce insan kaynakları şirketleri 'haksız rekabet oluyor' diye hakkımızda şikayetçi olmuş. Biz bu programa başvuran işveren ya da iş arayanlardan herhangi bir maddi talepte bulunmuyorduk. Tek amacımız işverenle iş arayanı aynı platformda buluşturmaktı. Ama böyle bir yasal zorunluluktan haberimiz yoktu. Programımıza İş-Kur İstanbul İl Müdürü'nü de çağırdık. O da bu tür faaliyetlerin yararlı olduğunu söyledi. Ancak yasa gereği yazılı, sesli ve görsel iletişim araçlarıyla yayın yapılabilmesi için gerekli izinlerin olması gerektiğini söyledi' diye konuştu.

İş arayanların yanı sıra 4 bin 24 işverenin de programa başvurduğunu ifade eden Yalçın Çakır programın yayında olduğu süre içerisinde 413 kişiye maaşlı bin 23 kişiye de pazarlama sektöründe iş bulduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber