ÖSYM, Tercih Sayfasındaki Uyarıyı Kaldırsın

Daha önce yapmış olduğumuz haberde, 4/B'li alımlara, ÖSYM tarafından, "2009/1 KPSS tercih işlemleri" adı verilmesinin yanlış olduğunu belirtmiştik. ÖSYM söz konusu bu uyarıyı dikkate almayarak kendi kurumunun, diğer kamu kurumların ve memurlar.net'in yükünü arttırmıştır. ÖSYM sadece iş yükünü arttırmakla kalmamıştır. ÖSYM sistem yöneticileri, 2008/4 KPSS tercih işlemlerinde kullanmış oldukları yazılımın aynısını 2009/1'de de kullandıklarından, "iki defa yerleşememe" şeklindeki kuralı dahi tercih sayfasından çıkarmamıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce de ifade edildiği üzere 4/B'li personel alımları "iki defa yerleşememe" kuralına dahil değildir. "İki defa yerleştirme" yapılamayacağı şeklindeki kural, 2009/1 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli sağlık personeli alım kılavuzunda da yer almamıştır.

Ancak, ÖSYM tanımlamada yaptığı özensizliği yazılımda da devam ettirmiştir.

Daha baştan KPSS adı altında yapılan tanımlama hatası, tercih sayfasında da devam etmektedir. Cuma günü tercih sayfasında yer alan "Bu yerleştirme sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildikleri 2008-KPSS puanı ile tercih yapamazlar." uyarısı, tercihlerin alınmaya başladığı ilk gün olan bugün (09/02/2008) dahi ekranda kalmıştır.

Oysaki bu şekilde bir sınırlama bulunmamaktadır.

Adayların daha fazla tedirgin olmaması, yanlış tercihte bulunmaması için, DOĞRU OLMAYAN bu uyarının acilden "Tercihler" sayfasından çıkarılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber