Milli Eğitim Bakanı Çelik: Bazıları sosyal devletten rahatsız oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazılarının sosyal devletten rahatsız olduğunu belirterek, eğitimde yapılan yardımların seçim yatırımı ile ilgisinin olmadığını söyledi.

Bakan Çelik, Mersin'de Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever işadamı Eyüp Aygar tarafından yaptırılan Hacı Zarife-Çelebi Aygar Anadolu Lisesi'nin açılışında konuştu.

Bazılarının sosyal devletten rahatsız olduğunu vurgulayan Çelik, "Sosyal devlet anayasada Cumhuriyetimizin 4 vasfından birisidir. Fakirini fukarasını gözetmeyen, dulunu yetimini gözetmeyen, (Altta kalanın canı çıksın) diyen bir devlet sosyal devlet olamaz. Dolayısıyla Türkiye'de sosyal barışımız için, fırsat eşitliği için sosyal devlet ilkesini, bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da hükümetimiz işletecektir." dedi.

Çocuğunu okula gönderen ancak çocuğuna harçlık veremediği için boynu bükük kalan annelerin hesaplarına para yatırdıklarını belirten Çelik, bugüne kadar Mersin'e bu anlamda 8 milyon TL verildiğini kaydetti.

Bakan Çelik şöyle konuştu; "Pekiyi bu boşa mı gitmiştir. Bir anne çocuğu okula gidiyor ders kitabını biz veriyoruz. Ama çocuk harçlık alamıyor. Babadan isteyemiyor annesine yapışıyor. Annelere güven geldi. Her çocuk başına para yatırıyoruz. Sosyal devlet budur. Olması gereken budur. Bunun seçim yatırımı ile alakası yoktur. Bugün seçime gidiyoruz. Ama bu yardımlar 3 sene öncede veriliyordu. Bu bir anlayış meselesidir. Eğitime kim katkıda bulunursa bulunsun başımızın üzerinde yeri vardır."

Mersin'in eğitim alt yapısı açısından en fazla desteklenmesi gereken illerden birisi olduğunu ifade eden Çelik, 2009 yılının programları için verilen ödeneklerin yetmediği için ek olarak Mersin'e 2 milyon TL gönderdiklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber