Erdoğan'dan Tunceli Valisi'ne destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti valisinin bile karalama kampanyasına dahil edildiğini belirterek, valilerin yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlarla ilgili eleştirilere cevap verdi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin valisini bile bu karalama kampanyasına dahil edildiğini ifade etti. Erdoğan, valilerin yasaların verdiği yetkileri kullandıklarını belirterek, "Bu hükümet kömürü seçim zamanı mı dağıttı? Bu hükümet bursları seçim zamanı mı vermeye başladı?" sorularını yöneltti. Muhalefet partilerinin öğrencilerin belediyelerden aldığı bursları iptal ettirdiklerini kaydeden Erdoğan, "Şimdi de burslara değil bursların miktarına karşı çıktık" denildiğini aktardı. Erdoğan, parti olarak seçim öncesi farklı seçim sonrası farklı davranmadıklarını kaydetti.

AK Parti'nin göreve geldiğinden beri hep milletle aynı yöne baktığını ifade eden Erdoğan, seçimleri demokrasinin tazelenmesi, iktidarın ve muhalefetin gözden geçirilmesi olarak baktıklarını kaydetti. Milletin emaneti dilediğine vereceğini söyleyen Erdoğan, her seçimde artan halk desteğine rağmen kibirlenmediklerini, gururlanmadıklarını, şımarma içine girmediklerine dikkat çekti. Erdoğan, her seçim sonrası hizmet aşklarının büyüdüğünü ve devamlı olarak milletle iletişim kanallarını genişlettiklerini kaydetti. Her zaman seçime hazırlıklı bir parti olduklarını ifade eden Erdoğan, Anadolu'nun Trakya'nın yollarını seçimden seçime hatırlayanlardan olmadıklarını vurguladı.

Erdoğan, 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde bu ülkeyi istikrarsızlığa boğmak isteyenlere milletin sandıkta tokadı attığını kaydetti. Erdoğan, parti olarak seçim öncesi harcama musluğunu açmadıklarını, popülizm yapmadıklarını, seçim öncesi farklı seçim sonrası farklı söylemediklerini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini de cevaplayan Erdoğan, seçim atmosferini iftira ve karalamalarla gölgelemek isteyenlerin olduğunu, bunun da seçim sürecini nasıl geçireceklerini gösterdiğini kaydetti.

Belediye başkanlarının yapmış olduklarında suç varsa yargıya başvurulmasını isteyen Erdoğan, "Git hemen suç duyurusunda bulun. Yaptığınız işin tutarlı olmayacağını biliyorsunuz da onun için. Yapacakları işin kendilerine dokunacağını biliyorlar. Çamur, iftira siyasetinde belli tecrübeleri olduğu görülüyor. Ne geçmişten ders almışlar ne de ezberi bozmuşlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber