Duruşmada esnasında olay: 11 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, duruşma sırasında dinleyici bölümünde bulunan bir grup, sanık ve sanık yakınlarına saldırdı. Çıkan arbedede, 2 sanık ve 2 sanık yakını ile jandarma ve polis memuru darbedildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, Cahit Çiftçi'nin 11 Ağustos 2008 tarihinde bıçaklanarak öldürüldüğü ve Zeki Kılıç'ın yaralandığı olayın davasının ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Engin Erden (22) ile Orhan Özoğul (21) hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin duruşmaya başlayacağı sırada, salonun dinleyici bölümünde bulunan ve öldürülen zanlının yakınları olduğu bildirilen gruptakilerle müştekiler, önce iki sanık yakını kadına, ardından jandarmaların arasında bulunan iki sanığa saldırdı.

Mahkeme salonuna binanın koridorunda bulunan bir grubun da girmesiyle arbede yaşandı. Arbedede, iki sanık yakını ve iki sanık ile bir polis memuru ve jandarma eri darbedildi. Olaylar sırasında, sanıkların yargılama sırasında oturduğu parmaklıklı bölümün demir kapısının da yerinden söküldüğü görüldü.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle güçlüklü yatıştırılan olay sonrasında 11 kişi gözaltına alındı.

Olayların yatıştırılmasının ardından, sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonunda, mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme heyeti, sonraki duruşmalarda geniş güvenlik önlemi alınması için müzekkere yazılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber