Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecegi, öğle saatlerinden sonra batı bölgelerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girecegi tahmin ediliyor. Yağışlar akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerimizde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellik güney ve güneybatı (Lodos), ülkemizin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ : Yağışların akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olması beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : Batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak esmesi beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber