Pahalı ilaçları devlete fatura edip, hastaya satmışlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır'da pahalı kanser ilaçlarını sahte kurul raporları hazırlayarak eczanelerden alan ve kanser hastalarına daha düşük fiyata satan bir çete çökertildi.

Operasyonda 2 kişi tutuklanırken, binlerce TL değerinde kan kanseri ilacı, sahte müdür, doktor kaşesi ve sağlık kernesi fotokopisi ele geçirildi.

Diyarbakır polisi kısa süre önce yakaladığı sağlık dolandırıcılarına bir darbe daha vurdu. Polis, yaptığı teknik takip sayesinde, binlerce TL'lik kanser ilaçlarını devlete fatura ettikten sonra kanser hastalarına satan çeteye operasyon düzenledi.

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, yolsuzlukların tespiti için yaptığı çalışmada önemli bir çetenin varlığını tespit etti.

Ekipler Diyarbakır'da bazı şahısların sahte reçete ve sahte sağlık kurulu raporu düzenleyerek eczanelerden kanser tedavisinde kullanılan yüksek meblağlardaki ilaçları alanları takibe aldı. Yapılan teknik takipte, çetenin temin ettiği sağlık karnesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giriş yapıp barkod aldıktan sonra kanser ilacı almak için geriye kalan bütün işlemleri kendilerinin yaptığını ortaya çıkardı.

Çetenin, hastaneden aldıkları barkodu kullanarak sahtesini yaptıkları mühür ve imzaları kullanarak ilaç raporları hazırladıkları böylece eczanelerden fiyatları yüksek kanser ilaçlarını aldıkları tespit edildi.

Çeteye yönelik düzenlenen operasyonda; kan kanseri tedavisinde kullanılan tanesi 4 bin 367 TL olan 3 adet ilaç kupürü, kanser tedavisinde kullanılan ve tanesi 4 bin 367 TL olan 6 adet ilaç yazılı 2 reçete, 11 değişik şahıs adına düzenlenmiş hastane kaşesi ve barkodu bulunan boş reçete, 1 doktor kaşesi, 16 adet değişik şahıslar adına düzenlenmiş hastane barkodu, çok sayıda sağlık kurul raporu, ilaç kupürleri ve sağlık karnesi fotokopileri ele geçirildi.

Operasyon sonucunda "resmi belgede sahtecilik suretiyle kamu kurumu zararına dolandırıcılık" suçundan gözaltına alınan 2 kişi çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber