Hastaya bakmayan doktora soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Arife BALTA/KAYNARCA (Sakarya),

SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde Devlet Hastanesi'ne acil olarak gelen hastaya, ?Kayıt memuru yok. Kayıt olmadın? dediği iddia edilen nöbetçi doktor H.Ö. hakkında, Kaymakamlık tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Dün geceyarısı, eşi Sami Deniz tarafından hastaneye getirilen Sevim Deniz'e, iddiaya göre ?Kayıt memuru yok? diyen nöbetçi doktor H.Ö. tıbbi müdahalede bulunmadı. Kadın doktor H.Ö., Acil Servis'i terk ederek odasına çekildi. Hastanedeki polis memurları tarafından daha sonra Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Miray Soydanser, saat 01.48'de evinden çağırıldı ve hastaya tıbbi müdahalede bulundu.

Hasta yakınlarının ve görevli polis ekibinin ısrarla tıbbi yardım isteklerini geri çevirdiği iddia edilen doktor H.Ö. hakkında, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunan Sami Deniz, ?Eşim hasta yatağında canıyla uğraşırken doktorun bakmaması gibi bir inanılmaz bir olay yaşadık. Hayatım boyunca ilk kez üzülerek bir devlet memurunu şikayet etmek zorunda kaldım? dedi. Kaymakamlık, şikayet üzerine doktor H.Ö. hakkında idari soruşturma başlattı.

Doktor H.Ö., ?Gece 3 personel olarak görevdeydik. 2'si acil trafik kazası gelince ona gitti. Bu sırada hasta kabul etmeyi durdurduk. Bu konuda Başhekim'i bilgilendirdim. Ben tek başıma herşeyi nasıl yapabilirdim? Kayıt alınmadan muaeyene olmaz. Personel yetersizliği var? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber