Bakan Şahin: 14 Şubat'a yasa imkan vermedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nişanlı ya da sevgilisi olan hükümlülere de açık görüş hakkı tanımayı düşündüklerini, ancak bu konu hakkındaki yasa ve yönetmeliklerin buna izin vermediğini söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevi şartlarında bulunmanın birtakım psikolojik zorlukları olduğundan dolayı bu tür ziyaret ve görüşmelerin mahkumları rahatlattığını söyledi. Bunu bir fırsat olarak telakki ettiklerini ifade eden Şahin, "14 Şubat Sevgililer Günü sevginin ön plana çıktığı bir gün olarak biliniyor. Dolayısıyla da cezaevlerimizde de sevginin 2- 3 gün için de olsa yeşermesi çok anlamlı olacak." dedi.

Bunun dışında nişanlılara ya da sevgilisi olan hükümlüye de bu hakkı tanımayı düşündüklerinin altını çizen Bakan Şahin, "Bu konudaki yasa ve yönetmelik bize sadece resmi bir aile bağı olanlar için bu imkanı veriyor. Yönetmelikle bunu genişletemezdik. Aksi halde yasaya aykırı yönetmelik çıkarmış olurduk. O bakımdan istemiş olmamıza rağmen bunu yapamadık." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber