İzmir'in süper savcısı, bürokratın lüks villasını mercek altına aldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesine yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 61'e yükseldi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla önceki gün düzenlenen 'Fare Kapanı' operasyonu genişleyerek devam ediyor.

CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bazı belediye çalışanları, meclis üyeleri ve butik otel işleten işadamlarının da aralarında bulunduğu 40 kişinin ardından, dün 21 kişi daha gözaltına alındı. Yeni Asır Gazetesi'ne "Asıl büyük operasyon yakında. Bunlar öncü. Şimdi hesap ödeme zamanı." açıklamasını yapan Savcı Gök, eski bir bürokratın Alaçatı'daki 1 milyon dolarlık villasını mercek altına aldı. Zanlılar, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, imar yolsuzluğu yapmak, resmî belgede sahtecilik ve rüşvet almak" gibi iddialarla suçlanıyor.

Soruşturma kapsamında zanlıların ifadesinin alınması ve belediyedeki evraklara el konulmasıyla birlikte operasyonla ilgili ayrıntılar da belli oluyor. İsmi açıklanmayan eski bir bürokratın, Alaçatı'da 1 milyon dolar değerinde lüks villası bulunduğu ortaya çıktı. Savcı tarafından bu villanın nasıl elde edildiği konusunda inceleme başlatıldı. Ayrıca gözaltına alınan Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. C.K.'nin evinde yapılan aramada, biri ruhsatsız 2 tabanca ve 3 bine yakın mermi bulundu.

Özdemir Özkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber