Bursa İl Sağlık eski Müdürü, işsiz genci intihardan kurtardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, işsiz olduğu öğrenilen bir genç, 'okuyup adam olup, vatana millete yararlı olamadım' diyerek Setbaşı Köprüsü'nden intihar etmek istedi. Genci, Bursa İl Sağlık eski Müdürü Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar bir buçuk saatlik çaba sonucu ikna etmeyi başardı. Hastaneye kaldırılan gencin, psikolojik tedavi gördüğü belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 07.15 sıralarında Setbaşı Köprüsü'ne gelen Erdem Akgün (30), intihar etmek isteyerek demir parmaklıklara çıktı. Demir parmaklıkların arkasına geçen genç, vatana millete faydalı olamadığını, işsiz olduğunu söyleyerek intihara kalkıştı. Havanın soğuk olmasına aldırış etmeyen Akgün, üzerindeki giysilerin de bir bölümünü ve ayakkabısını çıkardı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polislerden uzak durmasını isteyen genç, 112 Acil Servis Ambulansı görevlisi Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar'la konuşmayı kabul etti. Uzunca bir süre Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yapan Dr. Serdar, Erdem Akgün'le konuşmaya başladı. Akgün'ü daha önce tedavi eden Psikolog Dr. Özlem Sezer de olay yerine çağrıldı.

Dr. Serdar, "Okuyup adam olamadım. Vatana millete yararlı bir insan olamadım, işsizim. Okuyup profesör olamadım, bir işe yaramıyorum" diyen Akgün'e, tüm insanların dert ve sorunlarının olduğunu, ancak intiharın çare olmadığını anlattı. Daha önce de aynı köprüde intihara teşebbüs eden 2 kişiyi ikna etmeyi başaran Dr. Serdar, bir buçuk saat boyunca genci ikna etmeye çalıştı. Polislerin getirdiği poğaçaları da Akgün'e veren Dr. Serdar, intiharın hiçbir şeye çare olmadığını kaydetti. Kendisinden sakinleştirici hap isteyen gence 'Parol' adlı ilaçtan veren Dr. Serdar, genç üzerinde güven kazandı. Ardından Akgün, Dr. Serdar'a elini uzatarak demir parmaklıklardan indi.

Ambulansa konularak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdem Akgün'ün daha önce psikolojik tedavi gördüğü belirlendi. Genci daha önce tedavi eden Psikolog Dr. Özlem Sezer de, ambulansa binerek genci sakinleştirmeye çalıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber