Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun açılışı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde tarihi bir yol hamlesini başlattıklarını belirterek, "15 bin kilometre duble yol yapmak istedik ve bununda 9 bin kilometrelik kısmını tamamladık. 2003-2008 yılları arasında 338 kilometresi otoyol olmak üzere, toplam 9 bin 227 kilometre bölünmüş yolu bitirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılandan çok daha fazlasını şu altı yıla sıkıştırdık" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan 55 kilometrelik Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun açılışını yaptı. İlk olarak Uğur Mumcu Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katılan ve belediye başkan adaylarını tanıtan Başbakan Erdoğan, daha sonra Valilik Meydanı'na geçerek Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun açılış programına katıldı. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, ülke genelinde duble yol konusunda Cumhuriyet tarihinde yapılamayanı başardıklarını

söyledi. Erdoğan, "Durmak yok yola devam. Herkes laf üretir biz iş üretiriz. Farkımız budur. Hızlı kaliteli, güvenli ulaşım gerekiyor. Öyleyse Sinop'un bu noktada komşu illeri ile büyük şehirleri ile bağlantısını hızlı bir şekilde tamamlayacağız dedik. Yol kalkınmadır, ilerlemedir dedik. Ücra kavramını kabul etmiyoruz dedik. Gidemediğin, ulaşamadığın yer senin değildir. Ülkemiz genelinde tarihi bir yol hamlesini başlattık. Partimizi kurduğumuz zaman söylemiştim. 6 bin kilometre duble yol üzerine 15 bin kilometre duble yol yapmak istedik ve bununda 9 bin kilometrelik kısmını tamamladık. 2003-2008 yılları arasında 338 kilometresi otoyol olmak üzere toplam 9 bin 227 kilometre bölünmüş yolu bitirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılandan çok daha fazlasını şu altı yıla sıkıştırdık" diye konuştu.

Konuşmasında Sinop'u dünya markası bir şehir haline getirmek için 6 yıl boyunca halkla beraber çok önemli hizmetler yaptıklarını kaydeden Erdoğan, "Yeni yatırımlar içinde çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye kalkınacaksa büyüyecekse, büyük güç olacaksa, bu kalkınmanın ve bu büyümenin temeli tek tek şehirlerimiz olmak zorundadır. Markalaşmış şehirlerimiz Türkiye'yi peşinden götürmeli. Türkiye için bir itici güç olmalı. 21 yüzyılda küresel rekabetin şehirler üzerinden olacağına inanıyor, bu anlayışla tek tek şehirlerimizi kendi öz değerleri ile geleceğe taşımanın mücadelesini veriyoruz. Bugün Sinop'ta gerçekleştirdiğimiz mitingde de ifade ettim. Biz göreve gelmeden önce Sinop Türkiye'nin adeta yalnız bir şehri kendi kaderine terkedilmiş bir kentiydi. Türkiye haritasının en kuzey ucunda kendi halinde bir şehir olarak biliniyordu. Bu tabi güzelliklerin tarihi eserleri konuksever insanları bilinmiyor, yeterince tanınmıyordu. İktidara geldik. 'Sinop'u Türkiye'ye, Sinop'u dünyaya kazandıracak, Sinop'u en güzel şekilde turizme açacağız' dedik. 'Bunun için öncelikle yol gerekiyor. Yol medeniyettir' dedik. Bu ifadeyi altını çizerek söyledim. 'Su medeniyettir' dedim bununda altını çizdim ve şimdi Sinop Boyabat Tünelini açıyoruz. 4 yıl sonra Boyabat Barajı'nı da açacağız. 510 megavat gücündeki Boyabat Barajı'nı açacağız. Boyabat-Kargı Yolu'nda çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu yolu da bitireceğiz şehir ulaşım sorunu son bulacak. Sinop rekabetçi hale getirilecek. Sinop halkına geniş ufuklar açacak önemli bir projenin açılışını yapıyoruz. İç Anadolu'yu Karadeniz'e, İstanbul-Ankara'ya bağlayacak Sinop-Kargı hattının önemli bir aşamasını bugün bitiriyoruz ve açıyoruz. Boyabat-Kargı arası çalışmalarda devam etmektedir. Mevcut Sinop-Boyabat Yolu'nun kalitesi oldukça düşüktü. Ulaşım adeta bir çileydi. Kışın yolun kullanımı sürekli kesintiye uğruyordu. 1999 yılında bu yol çalışması başladı. Biz 2002 yılında geldiğimizde yolun sadece 8.5 kilometrelik kısmını bitirmişlerdi. Geldik gerekli kaynağı ayırıp ihaleyi yapıp 6 yılda kalan 44 kilometreyi her şeyi ile tamamladık. 6 yılda bu yol için harcadığımız para miktarı 285 milyon TL oldu" şeklinde konuştu.

Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, AK Parti Sinop Milletvekilleri Kadir Tıngıroğlu ve Abdurrahman Dodurgalı, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile eski Sinop Valisi Zeki Şanal ile binlerce vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber