İŞKUR'da evrakların kaybolduğu iddiası

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 01:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işe alacağı 2 bin 300 şoför kadrosu için Eminönü İşçi Bulma Kurumu'na başvuran 2 kişi evraklarının kaybolduğunu ileri sürdü.

Adapazarılı Fahri Savur ve Fazıl Sağlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2 bin 300 şoför alacağını açıklaması üzerine Eminönü İşçi Bulma Kurumu'na başvurduklarını ancak bilgilerinin, buradaki görevliler tarafından internet aracılığı ile Ankara'ya gönderilmek istendiği sırada bilgisayarda meydana gelen arıza nedeniyle silindiğini ve evraklarının kaybolduğunu savundular.

İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan işe başvuranların listesinde isimlerini göremeyen Fahri Savur ve Fazıl Sağlık, büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederek, "Listede adımızı göremeyince hemen Eminönü İşçi Bulma Kurumu'na giderek nedenini sorduk. Bize ait dosyaların kaybolduğunu söylediler. Büyük ümitlerle başvurduğumuz işe bir memurun hatası nedeniyle sahip olamayacağız. İşçi Bulma Kurumu Müdürü hatanın kendilerinde olduğunu kabul etti. Ancak yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi. Bizim gibi Adapazarı'ndan 13 kişinin daha aynı durumla karşılaştığını öğrendik. Hatta Türkiye genelinde bu rakamın yüzlerce olduğu söyleniyor. Bizim bu mağduriyetimizi kim giderecek?" diye konuştular.

Fahri Savur ve Fazıl Sağlık, mağduriyetlerinin giderilmesi için mahkemeye başvuracaklarını söylediler.
İha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber